Βουλευτές «αδειάζουν» το Σαμαρά για να σώθει η παράταξη. Συναγερμός στο Μαξίμου!

«Είμαστε ενώπιον συντονισμένων κινήσεων»; Θα εκδιωχθεί ο κ Σαμαρας όπως ο Παπανδρέου;

Μετά την περίπτωση Τζιτζικωστα ένας ακομη βουλευτής έσπευσε να δηλώσει πως πως αν τα πράγματα δυσκολέψουν και οδηγηθούμε σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας «είναι προφανές ότι το ζήτημα του Πρωθυπουργού θα ξεκινούσε από μηδενική βάση».

Φεύγει η γη κάτω από τα πόδια  του Πρωθυπουρού, οποίος τελεί υπό καθεστώς ασφυκτικών πιέσεων τα τελευταία 24ωρα. Από τη μια έχει να αντιμετωπίσει την τρόικα και τις απαιτήσεις της,  και από την άλλη ένα ζοφερό ενδοκυβερνητικό κλίμα που διανθίζεται καθημερινά είτε με επεισόδια (τύπου Χαρδούβελη- Λαζαρίδη) είτε με φημολογία περί παραίτησης υπουργών (όπως της κυβερνητικής εκπροσώπου).

Στο μέγαρο Μαξίμου επικρατεί νευρικότητα μετά την νέα δήλωση πολιτικού στελέχους – και μάλιστα βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας – που τον καλεί επί της ουσίας να παραιτηθεί.

Ο «καραμανλικός» Γιώργος Βλάχος, έσπευσε να δηλώσει πως πως αν τα πράγματα δυσκολέψουν και οδηγηθούμε σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας «είναι προφανές ότι το ζήτημα του Πρωθυπουργού θα ξεκινούσε από μηδενική βάση». Μια δήλωση που άναψε… φωτιές στο πρωθυπουργικό περιβάλλον καθώς είναι η δεύτερη μέσα σε λίγα 24ωρα.

Υπενθυμίζεται ότι και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ζήτησε την παραίτηση Σαμαρά και τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, προκαλώντας την αντίδραση του γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος του ζήτησε να «αφήσει τις τσάμπα μαγκιές».

Δεν είναι λίγοι όσοι ψιθυρίζουν ότι «είμαστε ενώπιον συντονισμένων κινήσεων».

Ο Πρωθυπουργός έχει πάντως στο συρτάρι του  τις κλασικές εισηγήσεις περί ριζικού ανασχηματισμού – με αφορμή την επιβεβλημένη αντικατάσταση Αβραμόπουλου στο υπουργείο Άμυνας – σε μια ύστατη προσπάθεια να ανατρέψει το κλίμα τάζοντας εδώ και εκεί βραχύβια υπουργεία .

Αλλά και πιο… τολμηρές, που του ζητούν να πάει σε πρόωρες εκλογές μέσα στο χειμώνα για να αποφύγει τις συνέπειες ενός μπλακ άουτ στο θέμα της τρόικας και της διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

Πληροφορίες iefimerida.gr


Αρέσει σε %d bloggers: