Αμφίπολη: Η Παναγιωταρέα, οι Καρυάτιδες και το «ελληνικό» δάχτυλο

10676411_1550270465202068_1471724377772464023_n

Δείξε μου το μεσαίο δάχτυλο… να σου πω ποιος είσαι  😯

Είναι οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης ελληνικές;

Ο Παύλος Ευθυμίου καθηγητής το ΑΠΘ έστειλε ένα κείμενο και το δημοσίευσε η Άννα Παναγιωταρέα στον τοίχο της στο Facebook ανοίγοντας διάλογο με τους χρήστες για το «ελληνικό πόδι».

Ελληνίδες είναι οι Καρυάτιδες του τύμβου της Αμφίπολης,  σύμφωνα με την υπεύθυνη επικοινωνίας για τις ανασκαφές, Άννα Παναγιωταρέα, η οποία επικαλούμενη τον καθηγητή του ΑΠΘ, Παύλου Ν. Ευθυμίου «ανέβασε»

το πρωί στην σελίδα της στο Facebook ένα κείμενο το οποίο ανέλυε αυτήν την απόδειξη ελληνικότητας όπως αυτή εντοπίζεται στο μεσαίο δάχτυλο.

Ειδικότερα, το κείμενο ανέφερε ότι σύμφωνα με την ανατομία των ποδιών των αγαλμάτων, της Αμφίπολης «κλείνουν στόματα» καθώς οι Καρυάτιδες έχουν το λεγόμενο Morton’s toe, που στην γλυπτική ονομάζεται «ελληνικό πόδι» (δηλαδή το δεύτερο δάχτυλο είναι μεγαλύτερο από το πρώτο),

Ωστόσο, η κ. Παναγιωταρέα διέγραψε από τη σελίδα της την εν λόγω ανάρτηση, λέγοντας πώς οι αναφορές περί ελληνικότητας των Καρυάτιδων, θεωρήθηκαν από κάποιους «ρατσιστικές».

amfipoli-panagiotar

Καλημέρα σε όλους!
Ο κ. Παύλος Ν. Ευθυμίου είναι καθηγητής το ΑΠΘ. Δεν τον ξέρω.

Μας έστειλε αυτό το κείμενο για τις Καρυάτιδες στον εσωτερικό διάλογο του Πανεπιστημίου που παρακολουθούν 3.000 μέλη ΔΕΠ.

Δεν ξέρω αν είναι ειδικός ή όχι.

Αλλά επειδή τακτικά ακούμε το ίδιο, περί δακτύλων, νόμιζα ότι θα ενδιέφερε περισσότερους.

Μερικοί απέδειξαν ότι δεν μπορούν να ακούσουν «ἀλλη» άποψη εκτός από την δική τους και θεωρούν ότι η θεωρία αυτή είναι ρατσιστική.

Οπότε κι εγώ το κατεβάζω…

Αλλωστε ότι το είδαν 9.000 άνθρωποι και αναπτύχθηκαν δεκάδες γνώμες καλό είναι.

Διαβάστε το κείμενο του Παύλου Ευθυμίου:

Οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης αποκαλύπτουν την καταγωγή τους και κλείνουν στόματα!

Στην ιατρική ονομάζεται Morton’s toe, στην γλυπτική ονομάζεται Ελληνικό Πόδι.

Είναι η κατάσταση κατά την οποία το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού μας, αυτό δίπλα στο μεγάλο, είναι μακρύτερο από το πρώτο.

Στα φυσιολογικά πόδια υπάρχουν 3 τύποι.

Το Αιγυπτιακό Πόδι, στο οποίο από το μεγάλο δάχτυλο μέχρι το μικρότερο υπάρχει μια διαγώνιος ευθεία με το μεγάλο δάχτυλο μακρύτερο από όλα, το Ρωμαϊκό Πόδι ή και τετράγωνο, όπου όλα τα δάχτυλα είναι σε μία οριζόντια ευθεία και το Ελληνικό Πόδι όπως περιέγραψα πριν.

Η μεγάλη (70-80%) πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού έχει το Αιγυπτιακό Πόδι, καθώς είναι το «κανονικό» οστεολογικά, αυτό το οποίο «πρέπει» να έχει ο κάθε άνθρωπος με βάση την οστεϊκή κατασκευή του είδους μας.

Υπάρχει ολόκληρο κίνημα μάλιστα στις ιατρικές κοινότητες παγκοσμίως, να καταργηθεί ο όρος «Αιγυπτιακό» καθώς είναι το ορθό επιστημονικά.

Δεν υπάρχει όμως καμιά αμφισβήτηση για τον όρο «Ελληνικό», παρά μόνο η σιωπηρή αντικατάστασή του από τον όρο Morton’s toe και τον χαρακτηρισμό του ως οστεϊκή δυσμορφία.

Ποιά είναι όμως η διαφορά με τα άλλα είδη εκτός από το μέγεθος των μεταταρσίων οστών; Το Ελληνικό Πόδι είναι κληρονομικό!

Απίστευτο; Αν ήταν μόνο αυτό, πιθανόν όχι. Το απίστευτο είναι ότι η «δυσμορφία» του Ελληνικού Ποδιού συνδέεται γονιδιακά με Έλληνες.

Αυτό σημαίνει ότι όποιος έχει μεγαλύτερο δεύτερο δάχτυλο στο πόδι του, έχει απαραίτητα Ελληνικά γονίδια;

ΝΑΙ!!!

Και αυτό ΕΙΝΑΙ απίστευτο και είναι πιθανόν το στοιχείο το οποίο γίνεται προσπάθεια να «ξεχαστεί», μετατρέποντας το γενετικό αυτό χαρακτηριστικό σε οστεϊκή δυσμορφία.

Στη γλυπτική, υπάρχουν αμέτρητες αποδείξεις για την γνώση της ύπαρξης του χαρακτηριστικού αυτού στους Έλληνες από τα πανάρχαια χρόνια.

ΟΛΑ τα αγάλματα της Ελληνικής αρχαιότητας τα οποία απεικονίζουν φιγούρες Ελλήνων, φέρουν αυτό το χαρακτηριστικό καθαρό.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι το απεικόνιζαν στα έργα τους.

Γνώριζαν την διαφορετικότητα τους και το έδειχναν.»

 


Αρέσει σε %d bloggers: