«Πυρετός» λόγω Έμπολα στις ΗΠΑ

 – 4.000 αμερικανοί στρατιώτες στη Δ. Αφρική
Πιθανό νέο κρούσμα επί αμερικανικού εδάφους και αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στη δυτική Αφρική για την καταπολέμηση του ιού.

Ένας ασθενής που παρουσιάζει συμπτώματα παρόμοια με αυτά που προκαλεί ο ιός Έμπολα, εισήχθη σήμερα σε νοσοκομείο της Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι εισήχθη ένας ασθενής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Howard σε σταθερή κατάσταση, έπειτα από ένα ταξίδι που πραγματοποίησε στη Νιγηρία, καθώς παρουσιάζει συμπτώματα που ενδέχεται να είναι αυτά του Έμπολα», δήλωσε η Κέρι-Αν Χάμιλτον, μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Για προληπτικούς λόγους ο ασθενής τέθηκε σε καραντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος ασθενής που διαγνώστηκε με τον ιό Έμπολα σε αμερικανικό έδαφος είναι ένας Λιβεριανός που έφτασε στο Ντάλας του Τέξας στις 20 Σεπτεμβρίου και νοσηλεύτηκε δέκα μέρες μετά.

Οι αρχές του Τέξας ανακοίνωσαν ότι από τους περίπου 100 ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή αυτό οι 50 παρακολουθούνται καθημερινά και για 10 από αυτούς εκτιμάται ότι αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι σχεδόν 4.000 αμερικανοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν στη δυτική Αφρική στο πλαίσιο της προσπάθειας των ΗΠΑ να υποστηρίξουν την αντιμετώπιση της επιδημίας του ιού.


Αρέσει σε %d bloggers: