Κάθε προσπάθεια να αποφύγουμε την σύγκρουση και «τα χειρότερα» οδηγεί σε συνεχείς νέες απώλειες

τελειαΗ Ελληνική κοινωνία κατά την μνημονιακή περίοδο έκανε το κύκλο της μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των μνημονιακών αποκομμάτων τους και εξαντλήθηκε προσπαθώντας να αποφύγει της σύγκρουση με την ΕΕ που πλέον έχει τον ρόλο του δανειστή.

Η κόπωση αυτή φαίνεται δημοσκοπήσεις που έρχονται σε συνέχεια των ευρωεκλογών. Το συγκεκριμένο πλαίσιο φάνηκε στο θέμα του ΕΝΦΙΑ που ήταν το πρώτο μέτρο της κυβέρνησης μετά τις ευρωεκλογές. Η πάνδημη κατακραυγή έκανε πολιτικά «χειροπιαστή» αυτή την κόπωση και πλέον φαντάζει πολύ δύσκολο να παρθούν νέα

μέτρα από την παρούσα βουλή.

Σταδιακά έγινε αντιληπτό ότι κάθε προσπάθεια να αποφύγουμε την σύγκρουση και «τα χειρότερα» οδηγεί σε συνεχείς νέες απώλειες. Πλέον οι περισσότεροι έλληνες γνωρίζουν ότι μιας μορφής σύγκρουση είναι εθνική ανάγκη και διαφωνούμε στο πόσο βαθιά και έντονη θα είναι αυτή.

Οι ευρωεκλογές έδειξαν αυτή την μεταβολή στην πρόθεση των ελλήνων λειτουργώντας ως τροχιοδεικτική βολή. Η τρέχουσα συγκυρία με την αξιολόγηση της Τροικα,  τις  δηλώσεις Ντραγκι  και το θέμα του χρέους,  θα αποκαλύψει τις προθέσεις των εταίρων και θα καταδείξει αν είναι εφικτό να αποφευχθεί τελικά η σύγκρουση.

Μετά από μια μακριά περίοδο ωρίμανσης μοιάζει να μπαίνουμε τελικά σε πορεία σύγκρουσης με την ΕΕ-Δανειστή.  Μέλει να δούμε ποιος θα την προκαλέσει και πως θα ξεσπάσει,  ενώ όλα θα κριθούν από το πόσο έτοιμοι είμαστε!


1 Σχόλιο

    • ΜΑΚΑΟ on 4 Οκτωβρίου 2014 at 20:05

    ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ. ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ 300 ΔΙΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. 10 ΛΕΠΤΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΤΥΠΩΣΟΥΝ.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: