Υπό διάλυση η ΔΗΜΑΡ

Ο κ. Κουβέλης αρνήθηκε πρόταση όλων(!) των βουλευτών του να αποχωρήσει από την προεδρία. Ο κ. Κουβέλης αρνήθηκε πρόταση όλων(!) των βουλευτών του να αποχωρήσει από την προεδρία.

Σε φορτισμένο κλίμα και εν μέσω ζωηρών ζυμώσεων μεταξύ βουλευτών και στελεχών συνεχίζονται οι εργασίες του 3ου Συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς στο Σινέ Κεραμεικός.

Με τη «σκιά» της  χθεσινοβραδινής συνάντησης των βουλευτών -και την ομόφωνη απόφασή τους να ζητήσουν από τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη να επιμείνει στην παραίτηση του από την ηγεσία- να πέφτει βαριά, σήμερα όλα δείχνουν ότι οι υποψηφιότητες θα είναι δύο.

Το «τιμόνι» της Αγίου Κωνσταντίνου θα

διεκδικήσουν τόσο ο Φώτης Κουβέλης, αλλά και ο Δημήτρης Λουκάς από το Αριστερό Δίκτυο.

Στις  συνεδριακές διαδικασίες παρενέβη σήμερα ο γραμματέας της ΚΟ Δημήτρης Αναγνωστάκης για να εξηγήσει στο Σώμα πως ό,τι συνέβη χθες μεταξύ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν ήταν μια πραξικοπηματική ή υπονομευτική κίνηση, αλλά μία κίνηση που θεώρησαν ότι μπορούσε να συμβάλει.

«Η διαδικασία αυτή δεν είναι ούτε πραξικοπηματική, ούτε υπονομευτική. Δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας πραξικοπηματίες και προδότες και θεωρούσαμε ότι αυτή η κίνηση μπορούσε να συμβάλλει», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβεβαίωσε,  ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα σεβαστεί τις αποφάσεις του τρίτου συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ, για να ακολουθήσει ο Φώτης Κουβέλης ζητώντας «να σταματήσουμε εδώ κι ενωμένοι μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας να πορευτούμε στις αποφάσεις του συνεδρίου μας».

Κουβέλης: Ας πορευθούμε ενωμένοι 

Ανεβαίνοντας λοιπόν στο βήμα, ο κ. Κουβέλης πήρε το λόγο και μεταξύ άλλων τόνισε: «Το συνέδριό μας πρέπει να πορευτεί, και να πάρουμε αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες χωρίς εντάσεις. Πράγματι χθες το βράδυ, εκλήθη από τα μέλη της ΚΟ, μου είπαν την άποψή τους, η συνάντηση κράτησε ελάχιστα, ότι θα διευκόλυνε και θα εξυπηρετούσε. Δεν κράτησε περισσότερο από 10 λεπτά και επιφυλάχθηκα να τους απαντήσω σήμερα το πρωί. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερα. Ας σταματήσουμε εδώ και ας πορευθούμε για τις αποφάσεις μας».

 


Αρέσει σε %d bloggers: