Μνημονιακοί ζητούν απο Σαμαρά Βενιζέλο να αποχωρίσουν για να σωθούν οι εδρες τους

Οι μνημονιακοί βουλευτές που οδηγούνται σε πολιτικό αφανισμό ζητούν από Σαμαρά Βενιζέλο να αποχωρίσουν και να αναλάβει μια κυβέρνηση τυπου Παπαδημου.

Καλλιεργείται κλίμα εξελίξεων -Ποιοι ζητούν από τον Αντώνη Σαμαρά να αποχωρήσει

Ποιοι ζητούν από τον Αντώνη Σαμαρά να αποχωρήσει

Νέες φωνές υψώθηκαν σήμερα που ζητούν την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά από τη θέση του πρωθυπουργού και την προοπτική κυβέρνησης εθνικού σκοπού ώστε να επιστρέψει στη χώρα το κλίμα οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας και να αποφευχθούν οι εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες πύκνωσαν οι σχετικές φωνές καθώς οι νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μνημονιακοί βουλευτές οδηγούνται σε πολιτικό αφανισμό.

Ηδη από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έχουν ακουστεί προτάσεις για κυβέρνηση ειδικού σκοπού με συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με το σενάριο  κυβέρνηση αυτή   θα υπογράψει νέο μνημόνιο και θα οδηγήσει τη χώρα μέσα από την προεδρική εκλογή και σε εθνικές εκλογές την άνοιξη του 2016.

Ο τελευταίος βουλευτής που μίλησαν για κυβέρνηση κοινού σκοπού ήταν ο ανεξάρτητος Μνημονιακός -πρώην ΔΗΜΑΡ- Σπύρος Λυκούδης. Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και οι δηλώσεις του Μνημονιακού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Σηφουνάκη, ο οποίος θεωρεί, όπως είπε αναγκαία την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, πως θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει, τόνισε όμως πως «δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο από την παρούσα Βουλή».

Τζιτζικώστας: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας για ομαλή εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Υπενθυμίζει πως και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας πρόσφατα σε δηλώσεις του στον Alpha είχε ταχθεί υπέρ του σχηματισμού μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και να μη χρειαστεί να προσφύγει η χώρα σε εκλογές.

Όπως είχε πει ο περιφερειάρχης, «ενδεχομένως να χρειαστεί να παραιτηθεί ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς για να γίνει μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα πρέπει πιθανότατα να αλλάξει ο πρωθυπουργός».

ΣΥΡΙΖΑ: «Επιχείρηση αναβίωσης της κυβέρνησης Παπαδήμου».

Τα σενάρια περί σχηματισμού κυβέρνησης ειδικού σκοπού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, διέψευσε, μιλώντας «Στο Κόκκινο», ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Απέρριψε το σενάριο του μεγάλου συνασπισμού, χαρακτηρίζοντάς το ως «ξαναζεσταμένο φαγητό» και «επιχείρηση αναβίωσης της κυβέρνησης Παπαδήμου».


Αρέσει σε %d bloggers: