Νίκος Παππάς: «Υποχρέωσή μας να κρούουμε πάντα τον κώδωνα του κινδύνου, για να μην εκτραπεί η Δημοκρατία μας»

Ο Νίκος Παππάς

Ως «σπασμωδικές» χαρακτήρισε τις κυβερνητικές αντιδράσεις, στο ζήτημα που προέκυψε με δημοσιεύματα περί εξαγοράς της ψήφου βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, παραχωρώντας συνέντευξη στον «Real FM».

Ο Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ και αντιπροέδρου της Βουλής, Γιώργου Καλαντζή, ο οποίος ζήτησε την

παραίτηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη και έκανε λόγο για «αργυρώνητους» από τον ΣΥΡΙΖΑ, για όσους βουλευτές δεν συναινέσουν στην Προεδρική εκλογή, σημείωσε ότι ο βουλευτής της ΝΔ «θα χρειαστεί να περιμένει πάρα πολύ».

«Σε σχέση με την παραίτηση του Π. Σκουρλέτη που ζήτησε ο κ. Καλαντζής θα χρειαστεί να περιμένει πάρα πολύ. Άλλες παραιτήσεις συζητούνται και διακινούνται, παρόλο που η κυβέρνηση υποτίθεται ότι πήρε ψήφο εμπιστοσύνης και τα σενάρια για αλλαγή κυβέρνησης ή πρωθυπουργού είναι ζωντανά, για αλλαγή ηγεσίας στον κυβερνητικό εταίρο», τόνισε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, για να προσθέσει ότι «καμιά φορά οι αντιδράσεις δείχνουν και το ειδικό βάρος που δίνει κάθε πολιτική παράταξη στα ζητήματα και κατά πόσον ανησυχεί αν αυτή η συζήτηση είναι μια συζήτηση που στον κόσμο “περπατάει”». 

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι «υπάρχει ένα ψηφιδωτό, το οποίο συνιστά κινούμενη άμμο. Είναι το ψηφιδωτό που αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση και την κάνει να αντιδρά σπασμωδικά, όπως στο θέμα που απασχόλησε την επικαιρότητα από χθες το πρωί», για να προσθέσει ότι «εμείς έχουμε την υποχρέωση να κρούουμε πάντα τον κώδωνα του κινδύνου, για να μην εκτραπεί η Δημοκρατία μας σε καταστάσεις που θυμίζουν στιγμές πάρα πολύ άσχημες».

«Εμείς ήρθαμε να πούμε ότι υπάρχει και διατηρείται μια τέτοια συζήτηση. Να σας θυμίσω ότι είχαμε παρεμβάσεις και του κ. Καμμένου προ αρκετών ημερών, είχαμε την παρέμβαση του κ. Κωνσταντόπουλου, είχαμε την παρέμβαση του κ. Καρατζαφέρη, όταν είχαν μετακινηθεί ο κ. Βορίδης και ο κ. Γεωργιάδης στη ΝΔ», τόνισε ο Νίκος Παππάς, ενώ επεσήμανε ότι «αυτό θα είχε ένα ενδιαφέρον αν το θέσουμε σε ένα πλαίσιο ευρύτερο, με την έννοια ότι η Δικαιοσύνη άλλες φορές αντιδρά και άλλες φορές δεν αντιδρά. Δεν αντέδρασε όταν είπε ο κ. Βενιζέλος ότι έχει τα αμυντικά σχέδια της χώρας στο σπίτι του, ότι έχει αντίγραφα ή όταν είπε ο πρωθυπουργός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένοπλες συνιστώσες».

Παράλληλα, ο Νίκος Παππάς, υπογράμμισε ότι «αντιδράσαμε με ψυχραιμία, με μία ψυχραιμία που απορρέει από τη βεβαιότητα μας ότι οι ανόητοι ισχυρισμοί δεν πείθουν κανένα Έλληνα και Ελληνίδα, σε αντίθεση με την αντίδραση της κυβέρνησης. Δεύτερον, υπάρχει ένα ευρύτερο ενδιαφέρον σε αυτό που ανέφερε ο κ. Καλαντζής και την ενδεχόμενη συνεργασία βουλευτών με τον ΣΥΡΙΖΑ», για να προσθέσει ότι «είναι διακηρυγμένη επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ η ευρύτερη συμπαράταξη των δυνάμεων στην πορεία προς τις εκλογές για να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση. Κανένας Έλληνας και καμία Ελληνίδα δεν θα εκπλαγεί αν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ βρεθούν δυνάμεις ευρύτερες που μέχρι στιγμής δεν είναι μαζί μας. Είναι σταθερή, ανοιχτή και ειλικρινής επιδίωξή μας».

Κλείνοντας, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «σε καμία περίπτωση τέτοιου τύπου τοποθετήσεις, όπως του κ. Καλαντζή δεν πρόκειται να μας πτοήσουν από το να συνεχίσουμε τον δρόμο που βαδίζουμε τα τελευταία 4 χρόνια και έχει φέρει αυτά τα αποτελέσματα για μας», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «αν κάποιος δεν θεωρήσει ότι είναι σημαντικό αυτή η πολιτική να τερματιστεί και ψηφίσει να βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτήν την Βουλή που εμείς θεωρούμε απονομιμοποιημένη, κόβει τις γέφυρες συνεργασίας μαζί μας.Οι συμφωνίες γίνονται πάνω στα προγράμματα και στις κοινές επιδιώξεις. Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης».

Πληροφορίες: periodista.gr


Αρέσει σε %d bloggers: