Το Μνημόνιο απέτυχε και υπάρχουν ευθύνες εντός και εκτός Ελλάδος

mnimonio_failedΑν το πρόγραμμα είχε πετύχει τα ελληνικά επιτόκια θα είχαν πέσει σε ανεκτά επίπεδα, το χρέος θα ήταν βιώσιμο η ανεργία θα ήταν σε αποδρομή και η Ελλάδα δεν θα χρειάζονταν ούτε πρόγραμμα, ούτε προληπτική πίστωση, ούτε στήριξη, ούτε έγκριση, για να βγει από το Μνημόνιο.

Και επειδή ακριβώς δεν πέτυχε τίποτα από όλα αυτά η λαϊκή ετυμηγορία και η κάλπη γίνονται παράγοντες ανησυχίας για τις αγορές.
Είναι σαφές ακόμη πως για την αποτυχία του προγράμματος δεν φταίει η Ελλάδα που οικονομικά κυβερνιέται από την τρόικα τα τελευταία 5 χρόνια. Στην Ελλάδα μένει η πολιτική ευθύνη.

Το φάρμακο το πήραμε σωστά και όλο. Για να πάρουμε κάθε δόση μας έθεταν προαπαιτούμενα. Τα δεχόμασταν, τα εφαρμόζαμε και παίρναμε την δόση μας. Αποδεικνύεται ότι το φάρμακο ήταν λάθος. Ήταν γενόσημο από την Λατινική Αμερική. Συρραφή ανακατεμένων προγραμμάτων που έδωσαν στους τότε κυβερνώντες να υπογράψουν υπό το κράτος πανικού. Συρραφή προγραμμάτων με λάθη που προσπάθησαν να διορθώσουν όπως παραδέχτηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.


Αρέσει σε %d bloggers: