Οι μνημονιακοι θέλουν λεφτά Ποιοι θα χάσουν από 35 έως 100 ευρώ το μήνα

Νέο σοκ, κυρίως στο δημόσιο τομέα, έρχεται   Αμεση μείωση του μισθολογικού κόστους μέσω μείωσης του βασικού μισθού που θα απογυμνωθεί και από τα επιδόματα. Η μείωση του βασικού μισθού θα συμπαρασύρει όλες τις μισθολογικές κλίμακες καθώς με βάση τον βασικό υπολογίζονται όλα τα υπόλοιπα.

Παράλληλα άρχονται μειώσεις θέσεων έως και 40% σε επίπεδο διευθυντών αλλά και  κούρεμα των επιδομάτων.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να προχωρήσει σε περικοπές θέσεων και σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων θα μειωθούν κατά 40% οι διευθυντές και προϊστάμενοι.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 7.528 άτομα στο δημόσιο που αμείβονται επιπλέον καθώς κατέχουν θέση τμηματάρχη, διευθυντή η γενικού διευθυντή.
Με το σχέδιο που έχει το υπουργείο θα μείνουν 4.408 προϊστάμενοι καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες ανενεργές διευθύνσεις με υπαλλήλους που αμείβονται επιπλέον για να είναι προϊστάμενοι του εαυτού τους ή υπηρετούν σε ανενεργές διευθύνσεις.
Τα επιπλέον χρήματα που λαμβάνουν οι υπάλληλοι αυτοί, ανάλογα με τον βαθμό και την παλαιότητα υπολογίζονται από 35 ως και 100 ευρώ το μήνα, τα οποία και θα χάσουν μαζί με τη θέση.


Αρέσει σε %d bloggers: