Δούρου: Με απέκλεισαν από τη σύσκεψη για τις πλημμύρες

Η περιφερειάρχης Αττικής καταγγέλλει πολιτική αποκλεισμών

Πολιτική αποκλεισμών «για προφανή μικροκομματικά οφέλη» καταγγέλλει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία δεν συμμετείχε στη σύσκεψη για τις πλημμύρες που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, υπό τον πρωθυπουργό, καθώς δεν προσκλήθηκε.

  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει ότι στη σύσκεψη όπου μετείχαν υπηρεσιακοί και αρμόδιοι φορείς, δεν προσκλήθηκε να λάβει μέρος η Περιφέρεια Αττικής.

Όπως υπογραμμίζει «η ενέργεια αυτή είναι αποκαλυπτική του πώς αντιλαμβάνεται η σημερινή κυβέρνηση το ρόλο και την αποστολή της δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ως ρόλο εκτελεστικού βραχίονα, συμπληρωματικού της κεντρικής εξουσίας, χωρίς λόγο» και προσθέτει: «Σήμερα, που οι πολίτες των δήμων της Αττικής μετρούν τις πληγές που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες, βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολιτική αποκλεισμών για προφανή μικροκομματικά οφέλη. Μια πολιτικάντικη πολιτική που ευθύνεται για το γεγονός ότι εν έτει 2014 η αντιπλημμυρική προστασία παραμένει ζητούμενο.»

Σε σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε για τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η νεροποντή στην Αττική επισημαίνεται ότι «δείχνουν για μια ακόμη φορά τις ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού όταν έρχεται αντιμέτωπος με ακραία καιρικά φαινόμενα.»

«Χρειάζεται», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, «ενίσχυση σε υποδομές και σε ανθρώπινο προσωπικό, καθώς και μέτρα αποζημίωσης και αποκατάστασης των πληγέντων.»

Newsroom Enet

 


1 Σχόλιο

    • ΜΑΚΙΣ on 25 Οκτωβρίου 2014 at 18:55

    ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΤΟΥΣ. ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΖΑ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟ 2012. ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΣΝ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΑΛΛΑ ΜΑΤΑΙΑ …. ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: