Αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά η ψηφοφορία για Πρόεδρο

Σίγουρα θα έχει ιδιαίτερη σχέση με το ευρω και την Γερμανική ΕΕ

Θα έχει ήδη ανακοινώσει τον υποψήφιο ο Σαμαράς

Την επίσπευση των διαδικασιών για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας εξετάζουν σοβαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Πληροφορίες από αξιόπιστες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Αντ. Σαμαράς σχεδιάζει οι διαδοχικές ψηφοφορίες στη Βουλή να ξεκινήσουν με την έναρξη των εργασιών μετά τη διακοπή για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Κι όχι στις αρχές Φεβρουαρίου όπως προέβλεπε ο αρχικός προγραμματισμός. Η εκλογή ΠτΔ είναι μια εκκρεμότητα που συντηρεί την αβεβαιότητα και τροφοδοτεί σενάρια αποσταθεροποίησης. Βασικός σκοπός είναι να κλείσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Πόσοι βουλευτές θα ψηφίσουν  Πρόεδρο

Ο κ. Σαμαράς εκτιμά ότι μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους δανειστές για τη μετά Μνημόνιο εποχή και «την έξοδο της Ελλάδας στην κανονικότητα», όπως χαρακτηριστικά είπε στο περιθώριο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, θεωρεί ότι μέχρι τότε θα έχει διαμορφωθεί πλήρως το πολιτικό τοπίο και θα έχει αποσαφηνισθεί ποιοι και κυρίως πόσοι από τους βουλευτές, πέραν αυτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, θα δώσουν θετική ψήφο.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός σκοπεύει να ανακοινώσει το όνομα του προτεινόμενου για το αξίωμα του Προέδρου πολύ πριν από τις γιορτές. Παραμένει, ωστόσο, άγνωστο αν έχει ήδη καταλήξει στο πρόσωπο ή βρίσκεται ακόμη στην αναζήτησή του, ούτως ώστε όποιος τελικά προταθεί, να συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη δυνατή απήχηση και αποδοχή. Τόσο σε επίπεδο κομμάτων όσο και σε αυτό της ελληνικής κοινωνίας.

Πληροφορίες από το Παρον της Κυριακης


Αρέσει σε %d bloggers: