Το Ευρωπαϊκό ιερατείο προχώρησε στην έγκριση προϋπολογισμών για Γαλλία -Ιταλία

ΤΟ €ΥΡΩΠΑΪΚΟ Ι€ΡΑΤ€ΙΟ

Το Ευρωπαϊκό ιερατείο ενέκρινε τους τροποποιημένους προϋπολογισμούς της Γαλλίας και της Ιταλίας για το 2015. Αποδεχόμενες την ήττα τους στην διαμάχη με της Βρυξέλλες οι κεντροαριστερές κυβερνήσεις Παρισιού και Ρώμης αποφάσισαν να περιορίσουν περαιτέρω τα ελλείμματά τους,

Συμμορφώθηκαν

Σε ανακοίνωσή του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούρκι Κατάινεν αναφέρει ότι δεν εντόπισε καμία περίπτωση «ιδιαίτερα σοβαρής μη συμμόρφωσης»

και ως εκ τούτου δεν θα εκδώσει αρνητικές γνώμες.

Οι χώρες της ευρωζώνης είναι υποχρεωμένες να καταθέτουν προσχέδιο του προϋπολογισμού τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον επόμενο χρόνο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Κομισιόν βρισκόταν σε διαβουλεύσεις με Γαλλία και Ιταλία, οι οποίες ανακοίνωσαν τελικά επιπρόσθετα μέτρα για την μείωση του ελλείμματός τους.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν, όπως μετέδωσε το Reuters, είχε χαρακτηρίσει τις επιστολές που έστειλαν Γαλλία και Ιταλία για τις τροποποιήσεις στα σχέδια προϋπολογισμού του 2015 «χρήσιμες και εποικοδομητικές» συνεισφορές σε μια διαδικασία που διασφαλίζει ότι οι προϋπολογισμοί ανταποκρίνονται στους στόχους της ΕΕ.

Πληροφορίες Larissanet.gr


Αρέσει σε %d bloggers: