Η Ελλάδα δανείζεται σήμερα με 8,11% ενώ η Γερμανία με 0,87%. Τα Ελληνικά ευρώ ειναι 100 φορές ακριβότερα.

Η χώρα, οι επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά, οι αγρότες δανείζονται το Ευρώ ακριβότερα από κάθε άλλο Ευρωπαίο και οδηγούνται στην απόγνωση και την καταστροφη .

Νευρικότητα και ρευστοποιήσεις ομολόγων  επικράτησαν σήμερα στη δευτερογενή αγορά, με αποτέλεσμα να καταγράφεται  και άνοδος των αποδόσεων.  Η Ελλάδα δανείζεται σήμερα με 8,11% ενώ η Γερμανία με 0,87%.

Η  διαφορά στα επιτόκια δανεισμού είναι χρόνια και βρίσκεται σε αιτιολογική σχέση

με την χρεοκοπία που διανύουμε στην ευρωζωνη. Ίσως αποτελεί την αίτια της υπερχρέωσης της χώρας.

Η Ελλάδα δανείζεται σήμερα με 8,11%. Οι Έλληνες δανείζονται  100 φορές ακριβότερα από τους Γερμανούς.

Η χώρα, οι επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά, οι αγρότες δανείζονται το Ευρώ ακριβότερα από κάθε άλλο Ευρωπαίο και οδηγούνται στην απόγνωση και την καταστροφη .

Ειδικότερα, πριν λίγο η απόδοση του 10ετούς Ελληνικού ομολόγου κυμαίνονταν στο 8,11% . Συνακόλουθα η διαφορά με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο (με απόδοση 0,87%) έχει διευρυνθεί στο 7,24%,

 Χθες το Ελληνικό 10ετές ομόλογο ήταν στο 7,55%.

Ανάλογη εικόνα εμφανίζουν και τα υπόλοιπα ομόλογα με την απόδοση του τριετούς να έχει φθάσει το 6,85% από 6,11% που ήταν χθες, και του 5ετούς στο 6,99% από 6,56% αντιστοίχως.

Οι Έλληνες δανείζονται  100 φορές ακριβότερα από τους Γερμανούς. Η χώρα, οι επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά, οι αγρότες δανείζονται το Ευρώ ακριβότερα από κάθε άλλο Ευρωπαίο και οδηγούνται στην απόγνωση και την καταστροφη .

Ανοδικά, αλλά με πιο ήπια τάση, κινούνται επίσης και τα κρατικά ομόλογα της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Αυτή είναι η αίτια της υπερχρέωσης των χωρών  που βρίσκονται της Ευρωζωνης

Πληροφορίες από: Ημερησία


Αρέσει σε %d bloggers: