Ο Ν. Δένδιας νέος υπουργός Αμυνας .

Ο σημερινός υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, αναλαμβάνει νέος υπουργός Άμυνας, με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Στη θέση του ώς υπουργού Ανάπτυξης, αναλαμβάνει ο βουλευτής Τρικάλων, Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο αφήνει από το Σάββατο ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο μέχρι σήμερα υπουργός Ανάπτυξης μετακινείται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Ανάπτυξης

αναλαμβάνει ο, 41 ετών, βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας.

Ο νέος υπουργός Αμυνας

Ο νέος υπουργός Αμυνας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και σε συνομιλία με δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης ανέφερε ότι εκείνος θα φέρει τη Δευτέρα το πρωί στη Βουλή τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια και το απόγευμα θα γίνει η ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επίσης είπε ότι ενημερώθηκε από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους ότι είναι η επιλογή του πρωθυπουργού για τη θέση του υπουργού Άμυνας, ενώ είχε τη δυνατότητα να συζητήσει για λίγο και με τον διάδοχό του στο υπουργείο Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ο οποίος επίσης βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Δένδιας τόνισε μάλιστα ότι είναι διατεθειμένος να βοηθήσει τον κ. Σκρέκα σε οτιδήποτε εκείνος χρειαστεί επισημαίνοντας ότι τους συνδέει μακρά φιλία.

Ο κ. Αβραμόπουλος αναμένεται να παραιτηθεί επισήμως το Σάββατο, για να αναλάβει τα καθήκοντα του Επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών – το πιο βαρύ χαρτοφυλάκιο που ανέλαβε ποτέ Έλληνας επίτροπος.

Εις ότι αφορά τον κ. Νίκο Δένδια, πρόκειται για το τρίτο διαδοχικό χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει από τον Ιούνιο του 2012 καθώς διετέλεσε Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Ανάπτυξης (από τον περασμένο Ιούνιο) και τη Δευτέρα θα ορκιστεί Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Αντιθέτως, πρόκειται για το πρώτο κυβερνητικό οφίκιο που αναλαμβάνει ο κ. Σκρέκας.

Το σενάριο της «εσωτερικής αλλαγής» για την κάλυψη του κενού που αφήνει ο κ. Αβραμόπουλος ήταν κυρίαρχο τις τελευταίες ώρες.

περισσότερα στην kathimerini.gr


Αρέσει σε %d bloggers: