Πολλές χιλιάδες Λαού στην διαδήλωση του ΠΑΜΕ

B1YBeiMIEAEioBIΦωτογραφία Bruno Tersago

Πανελλαδικό συλλαλητήριο ενάντια στην ανεργία και στις κυβερνητικές πολιτικές διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οργανώσεις και φορείς από όλη την Ελλάδα έδωσαν ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας με κεντρικό σύνθημα «Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλα».

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ έκανε λόγο για «πάνω από 100.000 συμμετέχοντες, μια αμέτρητη ανθρωποθάλασσα που κατέκλυσε το κέντρο της Αθήνας, ένα πολυπληθές εργατικό-λαϊκό ποτάμι που πλημμύρισε τους κεντρικούς δρόμους με τις 9 τεράστιες προσυγκεντρώσεις των κλάδων και των περιοχών που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα».

«Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε. Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα με μεγαλύτερο πείσμα, ανυπότακτα να ορθώσουν τείχος αντίστασης στην πολιτική που μας εξαθλιώνει, που μας θέλει σύγχρονους σκλάβους. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και με τους αγώνες μας μπορεί να επιβληθεί» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

«Για να μην έχουμε άλλα χαμένα χρόνια, για να αντιμετωπίσουμε τον εμπαιγμό, τον αποπροσανατολισμό, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τα διάφορα δικομματικά παιχνίδια, τον δρόμο δείχνει το μεγαλειώδες συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του σε όλη τη χώρα και αγκάλιασε πάνω από 1.000 οργανώσεις εργαζομένων, του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, της νεολαίας, των αγροτών και των γυναικών» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας μιλώντας στο συλλαλητήριο.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «η αντίσταση, ο αγώνας και η λαϊκή συμμαχία είναι η λύση για να υπάρξει σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, για κατάργηση της φοροληστείας και ανάκτηση όλων των απωλειών των προηγούμενων χρόνων». Κάλεσε το λαό «να γυρίσει την πλάτη σε όσους δήθεν υπόσχονται νέες κυβερνητικές λύσεις και στους νέους μεσσίες που θα μας οδηγήσουν σε νέους αντιλαϊκούς κατήφορους».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι ανανεώνεται το ραντεβού για τη μεγάλη πανελλαδική απεργία της 27ης Νοεμβρίου και κάλεσε σε οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για το συμφέρον του λαού και το καλό του τόπου.

Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι είχε προκηρύξει για το Σάββατο ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ενώ αντίστοιχη τετράωρη στάση εργασίας είχε αποφασίσει και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Οι διαδηλωτές από τις μακρινές περιοχές της χώρας ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Αθήνα από το βράδυ της Παρασκευής. Τα ξημερώματα του Σαββάτου έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά διαδηλωτές από την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου.

Πληροφορίες απο ΤΑ ΝΕΑ


Αρέσει σε %d bloggers: