Καρχιμάκης : Τελειώνετε με την συγκάλυψη…

Φέρτε τροπολογία για επαναφορά ελέγχων από το 2000 και μετά

«Επικοινωνιακές ρουκέτες» και «συγκάλυψη» εκ μέρους της κυβέρνησης στο θέμα των εμβασμάτων που έφυγαν στο εξωτερικό από το 2000 και μετά καταγγέλλει ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.

No 558196

Μιλώντας για «υποκρισία», «παραπλάνηση» και «μισές αλήθειες» σε σχέση με τον έλεγχο και την φορολόγηση των εμβασματων του εξωτερικού, ο κ.Καρχιμάκης επικροτεί την εξέλιξη με τους 5000 δημόσιους υπαλλήλους που συνελήφθησαν μετα απο έλεγχο να βγάζουν 1,5 δις ευρω στο εξωτερικό με εμβάσματα την περιοδο απο το 2010 και μετα.

αναρωτιέται όμως, μήπως κάποιοι εκτυλίσσουν το σύστημα «συγκάλυψη» για τα υπόλοιπα 298 δις ευρω που έφυγαν στο εξωτερικό απο φυσικά και νομικά πρόσωπα ,απο το έτος 2000 και μετα,για να μην ελεγχθούν ποτέ…

«Μήπως κάποιοι,στο όλον πολιτικό και οικονομικό σύστημα,παίζουν το σύστημα «καθυστερώ», ανεξήγητα και ύποπτα θα τολμούσα να πω;», συνεχίζει αναρωτώμενος αν έχει ψηφιστεί νόμος το 2013 με τον οποίο παραγράφονται οι έλεγχοι στα εμβάσματα που έφυγαν στο εξωτερικό απο το 2000 μέχρι το 2008.

«Η υποκρισία με τον έλεγχο και την φορολόγηση των εμβασματων του εξωτερικού βλάπτει και την χώρα και τους ανθρώπους,τους πολλούς κυριως που επλήγησαν απο την κρίση», λέει ο κ.Καρχιμάκης, καλώντας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει ψηφισμένος τέτοιος νόμος, να φέρουν τροπολογία στη Βουλή για επαναφορά των ελέγχων απο το 2000 και μετα, σε μία πράξη δικαίοσυνης για οσους πλήρωσαν τα σπασμένα της κρίσης .

«Τελείωνετε λοιπόν κυριοι της κυβέρνησης με τις επικοινωνιακές σας ρουκέτες και την συγκάλυψη. Πείτε ολόκληρη την αλήθεια και για το 1,5 δις ευρω που βγήκε στο εξωτερικό ύποπτα και αφορολόγητα ,αλλα και για τα υπόλοιπα 298 δις ευρω που επισης βγήκαν στο εξωτερικό απο το έτος 2000 και μετα και πιθανόν να μην εχουν ελεγχθεί αν φορολογήθηκαν», λέει, προειδοποιώντας ότι οι μισές αλήθειες έχουν «κοντά ποδάρια» και ζητώντας να βγουν όλα στο φως…


Αρέσει σε %d bloggers: