«Εκλέξτε πρόεδρο ή Χρεοκοπία». Ο νέος εκβιασμός των μνημονιακών για να αποφύγουν τις εκλογές!

Διαβάζουμε στην καθημερινή Πού, ποιοι και πώς ψάχνουν τους «180»

Γνωστοί Μαφιόζοι από τους οποίους θα επιλεγεί ο  υποψήφιος πρόεδρος που θα εκλεγεί με εκβιασμό!

Πού, ποιοι και πώς ψάχνουν τους «180»

Την πιθανότητα να ζητήσει η κυβέρνηση τη σχεδόν ταυτόχρονη έγκριση της συμφωνίας για το ελληνικό χρέος με την ανάδειξη του διαδόχου του κ. Κ. Παπούλια εξετάζουν σοβαρά υψηλόβαθμα κυβερνητικά κλιμάκια.

Στο δίλημμα «ασφαλής λύση ή πορεία προς το άγνωστο» είναι πολύ πιθανό να κληθούν τελικώς να τοποθετηθούν οι βουλευτές ταυτόχρονα με την παροχή ή όχι θετικής ψήφου για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού εσχάτως, στα υψηλόβαθμα κυβερνητικά κλιμάκια εξετάζεται σοβαρά η πιθανότητα να

ζητήσει η κυβέρνηση τη σχεδόν ταυτόχρονη έγκριση της συμφωνίας για το ελληνικό χρέος με την ανάδειξη του διαδόχου του κ. Κ. Παπούλια. Κάτι τέτοιο εκτιμάται ότι θα ενισχύσει σημαντικά την προσπάθεια εξεύρεσης των 180 βουλευτών, αφού, όπως σημειώνουν ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, τα μέλη του Κοινοβουλίου θα πρέπει είτε να αποδεχθούν μία λύση που θα περιλαμβάνει τη στήριξη της Ευρωζώνης, του ΔΝΤ και των αγορών, είτε την απόρριψή της, με όποιους κινδύνους αυτή η εξέλιξη εγκυμονεί.

Εκβιασμός για πρόεδρο .

Το «μαρκάρισμα» προς τους  βουλευτές είναι ήδη στενό, αλλά, επί του παρόντος τουλάχιστον, άτυπο και στηρίζεται κυρίως στις προσωπικές και φιλικές σχέσεις που στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ διατηρούν με συναδέλφους τους από τη ΔΗΜΑΡ, τους ΑΝΕΛ και την πτέρυγα των ανεξαρτήτων, που αριθμούν συνολικά 23 βουλευτές. Αλλωστε, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και χρήζει ειδικού χειρισμού, όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη.

Οι πιο λεπτοί χειρισμοί εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν σε σχέση με τους βουλευτές του κόμματος του κ. Π. Καμμένου, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από τη Ν.Δ. Το κλίμα που εισπράττουν τα κυβερνητικά στελέχη από τους συναδέλφους τους των ΑΝΕΛ είναι ότι δεν επιθυμούν –αυτή την ώρα τουλάχιστον– να έρθουν σε ευθεία σύγκρουση με τον αρχηγό του κόμματος ούτε να δημιουργήσουν διασπαστικές τάσεις, ευελπιστώντας, ίσως, ότι στο διάστημα που απομένει έως τις αρχές Φεβρουαρίου, θα μπορούσε να μεταβληθεί συνολικά η στάση του κόμματός τους λόγω του διλήμματος που θα τεθεί από την κυβέρνηση. Τους πιο στενούς διαύλους επικοινωνίας με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ διατηρεί ο πρώην υπουργός Κων. Μαρκόπουλος, λόγω της προηγούμενης παρουσίας του στο κόμμα. Πρόκειται για τους Τέρενς Κουίκ, Παύλο Χαϊκάλη, Παναγιώτη Μελά, Μαρία Κόλλια, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Ελενα Κουντουρά και Στ. Ξουλίδου, που στην πλειονότητά τους προέρχονται από την Κεντροδεξιά και υπό συνθήκες θεωρείται ότι θα μπορούσαν να στηρίξουν το κυβερνητικό αίτημα για σταθερότητα και αποφυγή εκλογών. Τακτικοί συνομιλητές των παραπάνω βουλευτών είναι επίσης ο κ. Μ. Βορίδης, ο κ. Νικ. Κακλαμάνης, αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, ο οποίος εκ του ρόλου του συνομιλεί με όλους.

Από τους ΑΝΕΛ πιο δύσκολο εικάζεται ότι θα είναι να μεταβάλουν στάση, πλην του ιδίου του κ. Καμμένου, οι κ. Ν. Νικολόπουλος, Γ. Αβραμίδης, Γ. Δημαράς και Μαρ. Ουζουνίδης, ενώ με ερωτηματικό παραμένει η στάση του κ. Κων. Δαμοβολίτη.

Αντιστοίχως, από το ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Παιδείας Ανδρ. Λοβέρδος και ιδιαίτερα ο κ. Σαχινίδης συζητούν τακτικά με τους ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από την Κεντροαριστερά. Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι οι Γ. Πανούσης, Δ. Αναγνωστάκης, Θ. Ψύρρας, Γ. Κυρίτσης και Ν. Φούντα, οι οποίοι έσπευσαν να πάρουν αποστάσεις από τη στρατηγική προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται σε συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚ αλλά και με το «Ποτάμι» και δεν αποκλείεται, υπό την προϋπόθεση της δημιουργίας ενός ισχυρού κεντροαριστερού πόλου, να υπερψηφίσουν τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ενας τρίτος κύκλος βουλευτών, η στάση των οποίων εκτιμάται από στελέχη της Ν.Δ. ότι μπορεί να ψηφίσουν με κριτήριο τη μη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι οι Χρήστος Αηδόνης, Γρηγόρης Ψαριανός, Μίμης Ανδρουλάκης, Βασίλης Οικονόμου, Κατερίνα Μάρκου και Μάρκος Μπόλαρης, οι οποίοι έχουν κεντροαριστερές αναφορές, αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν δείξει ότι διαφωνούν με τη γενικότερη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο ισχύει και με τους Γ. Νταβρή, Κ. Γιοβανόπουλο και  Γ. Κασαπίδη. «Αγνωστο Χ» χαρακτηρίζουν, ωστόσο, τα κυβερνητικά στελέχη τη στάση που θα τηρήσει ο επίσης προερχόμενος από την κυβερνητική παράταξη Β. Πολύδωρας. Τέλος, στους πιθανούς υποστηρικτές του αιτήματος για σταθερότητα προσθέτουν ορισμένοι στη Ν.Δ. και τους Μ. Ανδρουλάκη, Π. Μουτσινά και Γ. Κουράκο.


13 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • RYaN on 3 Νοεμβρίου 2014 at 00:52

  Δηλαδή, αν βγει πρόεδρος το 2015, τότε στις εκλογές του 2016 οι Έλληνες θα τρώνε με χρυσά κουτάλια και ουδέν πρόβλημα για την κυβέρνηση?
  Ακόμα και τα μικρά παιδιά θα καταλάβουν ότι η εκλογή θα στηριχτεί στην απύθμενη ιδιοτέλεια κάποιων βουλευτών που θα μπορούσαν να κάνουν τα πάντα μόνο και μόνο για να εισπράξουν 12-15 επιπλέον βουλευτικούς μισθούς και μετά να πάνε σπίτι τους, ή στις δουλειές τους.
  Ή από εδώ και μπρος οι εκλογές, οποτεδήποτε κι αν γίνουν, θα είναι αιτία χρεοκοπίας της χώρας, άρα καλό θα ήταν να μην ξαναγίνουν ??? !!!!!!
  Είναι σοβαρά αυτά τα επιχειρήματα, ή απλά αποδεικνύουν την απέραντη βλακεία όσων κάθονται και τα ακούνε?

   • nick on 3 Νοεμβρίου 2014 at 16:17

   κουτοπόνηρα συριζακια τότε να κάνουμε εκλογές όποτε κάνει κέφι του καθενός, ανάλογα με τις δημοσκοπήσεις και κατα πόσο «ωφελουν» τον καθένα τα γεγονότα της στιγμής
   όσο για το συνταγμα, δεν σας ενδιαφέρει και πολύ, ούτε κατ επίφαση σεβασμός
   κι αν το γυρίσουμε ανάποδα το σκεπτικό τι θα γίνει, θα έρθει ο συριζα και θα φαμε με χρυσά κουτάλια, θα πάρει υπουργείο ο Τσουκαλάς και σωθήκαμε, θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα η θα ακολουθήσει εκών άκων τη σημερινή πολιτική, έχει κάποιο πρόγραμμα που να χαράζει κάποια πορεία, έχετε καταλάβει τι θα κάνει αν έρθει στην εξουσία;
   κι όλοι αυτοί που πήγαν συριζα, βρήκαν στασίδι κι άραξαν με την προοπτική εξουσίας και τωρα φωνάζουν εκλογές το κάνουν για το καλό της πατρίδας κι όχι απο ιδιοτέλεια;
   στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί
   τελικά η μόνη σας λαχτάρα είναι να δει ο συριζα κυβέρνηση βιάζεστε να φέρετε το μπάχαλο πάση θυσία κι ούτε να προσποιηθείτε τους ακομμάτιστους δεν μπορείτε σας πάει όμως να δακτυλοδείχνετε όσους θεωρήσουν σωστό να ολοκληρώσει η κυβέρνηση τη θητεία για την οποία έχει ψηφιστεί
   αγαπούλα …την κουκούλα

    • RYaN on 3 Νοεμβρίου 2014 at 17:00

    Το μόνο που απέδειξες με τα γραφόμενά σου είναι ότι είσαι κάποιο κουτοπόνηρο παιδάκι της truth team στη Συγγρού. Αλήθεια, πόσο καιρό έχουν να σας πληρώσουν? Αμισθί ρε παιδιά τόσος κόπος ? 🙂
    Δεν είμαι χθεσινός στο blog και η στάση μου είναι συνεπής και αναλλοίωτη όλα τα χρόνια που γράφω και σχολιάζω εδώ. Δεν προέκυψα ακομμάτιστος επί των ημερών της δόξης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πολύ πιο πριν. Το να σχολιάζω το πώς βλέπω να κυλούν τα πράγματα δεν είναι κομματισμός, αλλά πρόβλεψη. Φυσικά, όποιος δε σας αρέσει είναι ΣΥΡΙΖΑ. Πάει και τελείωσε… 😆
    Και σε σχέση με το θέμα σου λέω τί μπορούν να καταλάβουν ακόμα και τα μικρά παιδιά. Τώρα, το τί θέλει και τι λέει ο καθένας, μόνο για βαβούρα και οχλαγωγία μοιάζει σε όλον τον κόσμο που ενημερώνεται και μπορεί να καταλάβει πέντε πράγματα.

     • Ισόνομος Πολίτης on 3 Νοεμβρίου 2014 at 19:58

     Ας αποφεύγονται αυτά τα σχόλια «περί εμμίσθων σχολιαστών».
     Πολλές φορές αθέλητα ίσως, παρασυρόμαστε από υποβολιμαίους κακοθελητές και αδικούμε προσβάλοντας τον e – συνομιλητή μας.
     Μου έχουνε προσάψει εδώ κάποιοι ακραιφνείς «αριστεροί» τον «ρόλο» αυτό και ειλικρινά με στενοχώρησαν..
     Πολιτισμός και ήθος…… μηδέν.
     Βέβαια ήτανε αρκετό και μόνο το γεγονός της ποταπότητας και της ασημαντότητας της προσωπικότητας τους για να καλμάρω κάπως και να δώσω τόπο στην οργή…..
     Πολιτικές διαφορές και διαξιφισμούς ας έχουμε…
     Δεν είναι κακό. Αντίθετα αυτό είναι δημοκρατικό και εκφράζει ζωτικότητα αλλά και κοινωνικο-πολιτική υγεία..

    • RYaN on 3 Νοεμβρίου 2014 at 17:21

    Και μία απλή ερώτηση: Από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, εκλέχτηκε ποτέ διακομματικά ΠτΔ με κυβέρνηση 3ετίας ή παραπάνω? Η διακομματική εκλογή ΠτΔ γινόταν μόνο χατηρικά σε σχετικά φρέσκιες κυβερνήσεις. Γιατί λοιπόν αυτό που δεν έγινε ποτέ θα γίνει τώρα? Ή η χώρα δεν έπρεπε να διαθέτει αξιωματική αντιπολίτευση που να ζητάει εκλογές? Και λοιπόν? Αν είναι να γίνουν, θα γίνουν γιατί το θέλει η Βουλή ή η κυβέρνηση. Ναι, η δημοκρατία είναι ένα ακριβό και επικίνδυνο πολίτευμα, που, ναι, εγώ προσωπικά το υπερασπίζομαι εδώ συνεχώς και συνεπώς, χωρίς να το ζυγίζω με κόστος και κινδύνους.

     • nick on 3 Νοεμβρίου 2014 at 18:54

     μη στεναχωριέσαι για τα οικονομικά μου, πληρώνομαι καλά με τον ίδιο τρόπο όπως κι εσυ απ τη πλευρά του συριζα
     όσο ζυγώνουν εκλογές θέλεις να παριστάνεις ακόμα τον ακομμάτιστο αλλά η χαρά δεν σε αφήνει
     και οι εκλογές αν είναι να γίνουν θα γίνουν, κι αν δεν γίνουν πάλι η βουλή θ αποφασίσει
     μόνο που στη δεύτερη περίπτωση ο ψευτικος δημοκρατικός μανδύας πάει περίπατο και βάζετε τη κουκούλα

     τα στοιχεία λένε οτι απ το 1980 εως τωρα μονο 2 φορες έγιναν εκβιαστικα εκλογες λόγω προέδρου, μια το 1990 κι αυτο ελέω εκλογικού νόμου του πασοκ (με 47% η ΝΔ είχε 150 βουλευτές) και το 2009 με τον εκβιασμό του ΓΑΠ, τον εκβιασμό αυτόν ακολουθεί κι Τσίπρας, τους ίδιους συμβούλους έχει

      • RYaN on 3 Νοεμβρίου 2014 at 21:27

      Άρα, να υποθέσω ότι πίσω από το nick γράφει κάποιος πολύ καινούργιος που ανέλαβε το nickname nick. Οτιδήποτε άλλο θα υποτιμούσε σφοδρά τη νοημοσύνη κάποιου μόνιμου σχολιαστή με το nickname nick.

      • nick on 4 Νοεμβρίου 2014 at 08:09

      να υποθέσεις οτι σε βολεύει

      • RYaN on 4 Νοεμβρίου 2014 at 12:16

      Με 5-6 σχόλια τη βδομάδα και κανά ποστ στο 10ήμερο τί μπορεί να με βολεύει ή όχι? Δε βλέπεις ότι η συχνότητα συμμετοχής είναι στο όποτε και αν, άντε να πω κι εγώ κάτι?

  • Ισόνομος πολίτης on 3 Νοεμβρίου 2014 at 09:21

  Δεν καταλαβαίνω!
  Γιατί δεν βάζουμε μπροστά την λογική της απλής πρακτικής αριθμητικής και προτιμούμε, τις λογαριθμητικές εξισώσεις ή τα ολοκληρώματα στην προκειμένη περίπτωση?
  Τον Ιούνιο του 2014 αυτή η Βουλή έκλεισε 2 χρόνια ζωής και σήμερα 29 μήνες.
  Μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας της μας μένουν ακόμη 19 μήνες.
  Από αυτή τη Βουλή με την ισχύουσα Συνταγματική τάξη προέκυψε μία κυβέρνηση αναγκαίας συνεργασίας.
  Αυτό που θα λέγανε οι Λατίνοι μια Modus vivendi guvernarea!
  Σκοπός της σε πρώτη φάση ήτανε (βοηθούσης και της ΔΗΜΑΡ) να αποτρέψει την έξοδο της χώρας από το € και να πετύχει την συνέχιση της οικονομικής της στήριξης από την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ
  Τώρα βρισκόμαστε σε μια διαδικασία εφαρμογής κάποιων μεταρρυθμίσεων και στην συνέχεια στην όσο το δυνατόν γρηγορότερη ανάταξη της Χώρας από τον οικονομικό μαρασμό. Είναι γνωστό ακόμη και στον πλέον κακόπιστο αντιτιθέμενο, ότι η σημερινή κατάσταση είναι απόρροια εκείνων μέτρων που πάρθηκαν για την αποφυγή της οικονομικής καταστροφής και του χάους των δύο πρώτων χρόνων (2010-2012).
  Αφήστε την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το εναπομείναν 19μηνο και μη χρησιμοποιούμε την εκλογή για τον σχεδόν εντελώς τυπικό αξίωμα του ΠτΔ..
  Στο τέλος αυτής της κρισιμότατης τετραετίας με τις γενικές βουλευτικές εκλογές, ας αποφασίσει ο κυρίαρχος Λαός να εκλέξει όποια πολιτική κίνηση εκείνος επιθυμεί και……tua culpa..

  • RYaN on 3 Νοεμβρίου 2014 at 15:42

  Όταν τον Ιούνιο του ’12 ο ΣΥΡΙΖΑ είπε στο Βενιζέλο, δε συμμετέχω στην κυβέρνηση, ήταν ένα σαφές μήνυμα ότι ο χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει το Μάρτιο του 2015 και ότι η χώρα χρειάζεται εκτός από κυβέρνηση και κάποια αξιωματική αντιπολίτευση – αλλιώς δεν υπάρχει, όχι στην ουσία, αλλά ούτε στον τύπο η δημοκρατία. Αυτή ήταν και είναι η συνταγματική πρόβλεψη. Τώρα, οι κουτοπονηριές του Σαμαρά με κάποιους ΑνΕλ και κάποιους ανεξάρτητους είναι ηλίου φαεινότερες και πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να βρεθούν αυτοί που θα ενδώσουν τόσο απροκάλυπτα.

  • ΜΑΚΑΟ on 3 Νοεμβρίου 2014 at 18:17

  ΤΕΛΙΚΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΜΕ Η ΟΧΙ? ΘΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ??? ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΠΗΡΑΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΜΕ , ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ?
  ΩΡΑΙΟ ΔΟΥΛΕΜΑ.

  • ΜΑΚΑΟ on 3 Νοεμβρίου 2014 at 18:35

  http://www.avgi.gr/article/4647136/peri-monomeron-energeion-se-mnimonio-kai-xreos

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: