Από την τουρκοκρατία μάς κυβερνάνε αιωνόβια παράσιτα!

 του Αυγερινού Χατζηχρυσού

«…Και καθόμουν εκεί. Κι όποτε απόσταινα, έκλαιγα, βλέποντας τα μέρη εκείνα που πολεμούσαμεν με τόση Τουρκιά και πληγωνόμαστε και σκοτωνόμαστε και σ’ αυτήνει την γης οπού ζυμώσαμεν με το αίμα μας θέλουν να μας θάψουν αδίκως και παράωρα, όσοι μας κάναν σίγρι από μακριά, όταν κιντυνεύαμεν.
Μας πήραν την ματοκυλισμένη μας γης, την αγόρασαν απόνα γρόσι το στρέμμα και βάλαν εμάς με τα αλέτρι και τραβούμεν το γενί και βγάνομεν των συγγενών μας τα κόκκαλα.
Και οι αφεντάδες μας περπατούνε με τις καρότζες τους και οι αγωνισταί δεν έχουν ούτε γουμάρι. Και ξυπόλητοι και γυμνοί, διακονεύουν εις τα σοκάκια…»

Αυτά περιγράφει ο στρατηγός Μακρυγιάννης στα απομνημονεύματά του για την τύχη των αγωνιστών και του λαού και τη καταδυνάστευση από

τους προύχοντες της εποχής.

Η επιστροφή στην κανονικότητα, που διαφημίζουν οι λακέδες του μνημονίου, υπουργοί και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δεν αφορά τις τύχες του λαού, αλλά την %$@@#@ της διαπλοκής και του πολιτικού συστήματος.

Οι προύχοντες… σήμερα

Όπως γράφαμε, δεν φοβούνται την ήττα γιατί θα καταστραφεί η Ελλάδα, αλλά γιατί υπάρχει πιθανότητα να αντιστραφεί η κατοχή της χώρας.

Υπουργοί κάνουν εξυπηρετήσεις σε μεγάλους εργολάβους, χαρίζουν πρόστιμα στην εταιρεία με τις βαλίτσες, χάρισαν και αυτή την εβδομάδα 7 εκατομμύρια σε άλλη μία πολυεθνική, πούλησαν ακίνητα του Δημοσίου «απόνα γρόσι» για να τα νοικιάζουν μετά για 20 χρόνια με τριπλάσιο μίσθωμα, φυσικά για να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος το λαμόγιο που είχε το καλύτερο «κονέ», κατά την έκφραση του συρμού.

Νομίζετε ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στη χώρα μας;

Κάνετε λάθος. Δεν είναι οικονομική κρίση. Δεν υπάρχει καν κρίση.

Γι αυτούς, είναι η ιδεολογική επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού.

Αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει στην Ελλάδα, μεταξύ της παρασιτικής πλουτοκρατίας και φτωχότερων τάξεων, γίνεται νόμος με τη συμφωνία «Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων» (ΤΤΙΡ), κατά την οποία τα εταιρικά συμφέροντα θα υπερέχουν νόμιμα υπέρ πάντων, ανθρώπων, λαών, περιβάλλοντος, υγείας, διατροφής.

Για παράδειγμα, μία πολυεθνική, που θα θέλει να εκμεταλλευτεί τους υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο, θα μπορεί να απαιτήσει να παρακαμφθούν όλοι οι περιβαλλοντικοί περιορισμοί και τα εργατικά δικαιώματα, αφού τώρα θα υπερτερούν τα νέα εξισωμένα, ελάχιστα δεδομένα της συμφωνίας ΤΤΙΡ! Οι εταιρείες, μάλιστα, θα μπορούν να στρέφονται και δικαστικά κατά κράτους, π.χ. για διαφυγόντα κέρδη σε περίπτωση που αυτό προχωρήσει σε αύξηση βασικού μισθού!

Και, φυσικά, το ΤΤΙΡ σημαίνει υποχρεωτικό άνοιγμα της αγοράς μεταλλαγμένων τροφίμων, των ιδιωτικών υδάτων, των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών και κατάργηση των εθνικών δικαστηρίων.

Έτσι, την επόμενη φορά που ο «μπουμπούκος» και ο υιός του φασίστα αρχίσουν να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους στο άκουσμα της λέξης Katyusha (ύμνος του ΕΑΜ) στην παρέλαση, που προσβάλλει δήθεν «το Έθνος και την Πατρίδα», να τους θυμίσετε ποιοι είναι αυτοί που παρέδωσαν υπογράφοντας μνημόνια, «το Έθνος και την Πατρίδα» σε μία ντουζίνα τραπεζίτες στις Βρυξέλλες.

(ΠΗΓΗ: εφημερίδα Το Χωνί) via: anemosantistasis.blogspot.com


Αρέσει σε %d bloggers: