Ντάισελμπλουμ : Πιθανή η παράταση του ελληνικού προγράμματος

Στο Μαξίμου ο Χαρδούβελης

Το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί στο Eurogroup της Πέμπτης

Άγνοια δηλώνουν στην Αθήνα για το έγγραφο Ντάισελμπλουμ

Την παράταση του ελληνικού προγράμματος ανακοίνωσε ότι εξετάζει ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί επίσης από την πρόσβαση της Ελλάδας στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Σε έγγραφό του, αναφορικά με την διάταξη της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που συγκαλείται την Πέμπτη, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να συζητήσουν την πορεία της εφαρμογής του δεύτερου προγράμματος, αλλά όπως τονίζει, δεν θα ληφθεί καμία απόφαση.

Ακόμη, γίνεται λόγος για την πρώτη αποστολή της τρόικας που ολοκληρώθηκε στις 8 Οκτωβρίου και επισημαίνεται ότι η τρόικα «θα επιστρέψει σύντομα» στην Αθήνα για να συνεχίσει την εξέταση προόδου.

«Η δόση των 1,9 δισ. ευρώ από τον EFSF θα καταβληθεί μόνο μετά την ολοκλήρωση της αποστολής και μετά από μια θετική αξιολόγηση από την τρόικα για την εφαρμογή του μνημονίου», αναφέρεται.

Έπειτα από τις ανακοινώσεις Ντάισελμπλουμ, έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μετέβει στο Μέγαρο Μαξίμου, για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος θα τεθεί το Eurogroup αλλά και η επάνοδος της Τρόικας στην Αθήνα.

Άγνοια δηλώνουν στην Αθήνα για το έγγραφο

Πάντως, σύμφωνα με το newmoney.gr στο οικονομικό επιτελείο και στην Τράπεζα της Ελλάδος δηλώνουν άγνοια για το έγγραφο Ντάισελμπλουμ.

Κατά ορισμένες πηγές, πρόκειται για ένα διαδικαστικό έγγραφο που έχει να κάνει με την κάλυψη οποιουδήποτε ενδεχομένου οδηγήσει στο να μην υπάρξει οριστική απόφαση για τη διάδοχη κατάσταση στις 8 Δεκεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη θα έχει βαρύνουσα σημασία στις πολιτικές εξελίξεις για το ειδικό βάρος που έχει αποκτήσει η έξοδος από το μνημόνιο.

Πηγή


Αρέσει σε %d bloggers: