«Όλο αυτό το καιρό που ο πρωθυπουργός μιλά για έξοδο απο το μνημόνιο πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του eurogroup.

Τόνισε πως η συμφωνία προσανατολίζεται σε συνέχιση αυστηρής εποπτείας και όρους με τους οποίους συνοδεύεται ένα μνημόνιο στο οποίο «το ΔΝΤ θα συνεχίζει να παίζει ισχυρό ρόλο».

«Πρόκειται για συνέχιση του μνημονίου με άλλη συσκευασία και άλλη ορολογία η οποία για να ενεργοποιηθεί θα πρέπει να ψηφιστεί απο τους βουλευτές της κυβέρνησης πριν απο τις εκλογές για το πρόεδρο της Δημοκρατίας» δήλωσε ο Δ. Παπαδημούλης.

Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμφωνήσει σε «μια επιζήμια συμφωνία που θα δεσμεύσει τη χώρα για πολλές δεκαετίες» ενώ επανέφερε τη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό το πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου θα αποφασιστούν όλα τα ζητήματα που αφορούν την ημερομηνία των εκλογών, το όνομα του προέδρου της Δημοκρατίας και το χρέος.

Κατηγόρησε το πρωθυπουργό πως «τορπιλίζει» τη πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς «δεν έχει επιχειρήματα» ενώ έχει επιλέξει «τη γραμμή της πόλωσης και της επιστροφής σε ένα παρελθόν μεγάλου φανατισμού».