Στρατούλης : «Κυβέρνηση και τρόικα εξαερώνουν συντάξεις και ασφαλιστικά δικαιώματα»

 troktiko«Κυβέρνηση και τρόικα εξαερώνουν συντάξεις και ασφαλιστικά δικαιώματα» τόνισε σήμερα ο βουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης και επισήμανε πως Σαμαράς και Βενιζέλος πρέπει να φύγουν το ταχύτερο δυνατό.

«Η κυβέρνηση, ενώ στα λόγια ισχυρίζεται ότι δεν θα ικανοποιήσει τις θρασύτατες απαιτήσεις της τρόικας για το ασφαλιστικό, στην ουσία προωθεί, χρησιμοποιώντας ως επιστημονικοφανή μανδύα την μελέτη του ΚΕΠΕ, μέσω ενοποίησης όλων των ασφαλιστικών

ταμείων, ακόμα και των εφ’ άπαξ παροχών και των επικουρικών» σημείωσε ο κ. Στρατούλης.

Επιπλέον ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Η κυβέρνηση προωθεί αυτή την ενοποίηση στο κατώτερο δυνατόν επίπεδο όσον αφορά το ύψος των συντάξεων με εξίσωσή τους προς τα κάτω και στο ανώτερο δυνατόν επίπεδο όσον αφορά την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με την κατάργηση της δυνατότητας για πρόωρη συνταξιοδότηση, πριν από την ηλικία των 62 ετών, των εργαζομένων μητέρων με ανήλικα παιδιά, των ΑμεΑ και των εργαζομένων σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα καθώς επίσης και με την αύξηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση της κατώτερης σύνταξης από 15 σε 20 ασφαλίσιμα έτη (από 4.500 ένσημα σε 6.000)».

Τέλος, ο κ. Στρατούλης, επισήμανε: «Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση αποδέχεται και προωθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την συρρίκνωση των συνταγματικών δικαιωμάτων της απεργίας και του συνδικαλισμού, νέα μείωση μισθών και απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου πρέπει να φύγει με την ψήφο και τους αγώνες του λαού το ταχύτερο δυνατόν, πριν προλάβει να μετατρέψει όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της χώρας μας σε φτωχούς και εξαθλιωμένους ζητιάνους και σε σύγχρονους σκλάβους ή ανέργους χωρίς δικαιώματα»


Αρέσει σε %d bloggers: