Γ. Ντάισελμπλουμ : Η Ελλάδα μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της μετά την 1η Ιανουαρίου

Bloomberg, Γ. Ντάισελμπλουμ

Την εκτίμηση πως η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα βοήθειας από την επόμενη χρονιά εξέφρασε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της μετά την 1η Ιανουαρίου«Η Ελλάδα θα μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της από την 1η Ιανουαρίου του 2015», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, όπως μετέδωσε το αθηναϊκό γραφείο του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, σε συνέντευξή του στο κανάλι RTLZ ο κ. Γ. Ντάισελμπλουμ τόνισε πως αυτό που είναι βέβαιο είναι πως το σημερινό πρόγραμμα με τα συγκεκριμένα δάνεια και τους όρους θα τελειώσει, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για το τι θα συμβεί με την Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου.

Σημειώνει ότι είναι σημαντικό να αφεθεί η χώρα να προχωρήσει με ένα σταθερό και κατ’ αρχήν ανεξάρτητο τρόπο και τόνισε ότι δεν θα υπάρξει ένα πραγματικό πρόγραμμα με προκαθορισμένα ποσά.
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η χώρα δεν είναι σε πολύ ισχυρή θέση ακόμα και ότι η οικονομία δεν έχει γίνει ακόμα πολύ ανταγωνιστική, καθώς υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν.

πηγη


Αρέσει σε %d bloggers: