Αθόρυβη επιστροφή στην ανάπτυξη

Σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης επέστρεψε η ελληνική Οικονομία από το δεύτερο τρίμηνο του 2014 μετά από 24 διαδοχικά τρίμηνα ύφεσης, καθώς η ΕΛΣΤΑΤ αναθεώρησε επί τα βελτίω το ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ για το δεύτερο τρίμηνο του έτους στο 0,4%, ενώ για το τρίτο τρίμηνο καταγράφεται αύξηση κατά 1,7% μετά από έξι χρόνια ύφεσης.

Με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το ΑΕΠ παρουσίασε το πρώτο τρίμηνο του έτους μείωση 0,4%, το δεύτερο τρίμηνο αύξηση 0,4%, ενώ στο τρίτο τρίμηνο καταγράφεται αύξηση 1,7%.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η ελληνική οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη όχι το τρίτο τρίμηνο του 2014, αλλά ήδη από το δεύτερο τρίμηνο όταν κατέγραψε ετήσια ανάπτυξη 0,4%.

Την αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 0,7%, σε τριμηνιαία βάση, το τρίτο τρίμηνο, επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα. Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ σημείωσε αύξηση 1,4% το τρίτο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας.

Η συνέχεια στο Press project


1 Σχόλιο

    • RYaN on 14 Νοεμβρίου 2014 at 19:30

    March 17, 2014

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: