Ανάληψη ευθύνης με non paper από την Σέχτα μνημονιακών

sixs_b

Ανάληψη ευθύνης για το μεγάλο χτυπημα με τον ΕΝΦΙΑ που συγκλονίζει το πανελλήνιο!

Με «non paper» που αναρτήθηκε σε γνώστες ιστοσελίδες του Μνημονιακού χώρου  το υπουργείο Οικονομικών, ανέλαβε την ευθύνη για το φιάσκο με τη ρύθμιση των 100 δόσεων .

Οι συνεργάτες του Υπουργού αναφέρουν σ’ αυτό το «non paper» ότι οι ευθύνες προσωποποιούνται στον υπουργό, ο οποίος έχει και την τελική ευθύνη.

Ήθελαν θύματα

Στο non paper δεν γινεται λόγος για προειδοποιητικό τηλεφώνημα σημάδι που σύμφωνα με τις αρχές δείχνει πως ήθελαν θύματα.

«Είναι γνωστό ότι η ευθύνη των αποφάσεων, ανεξαρτήτως των εισηγητών τους, προσωποποιούνται στον υπουργό Οικονομικών» αναφέρουν, αποφεύγουν

χαρακτηριστικά όμως να μιλήσουν για την γκάφα ολκής που έλαβε χώρα με την ρύθμιση των 100 δόσεων.

«Η μη υπαγωγή αγέννητων οφειλών σε ένα σχήμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών θα έπρεπε να είναι αυτονόητη στο Καπιταλιστικό σύστημα. Ειδικά για την περίπτωση του ΕΝΦΙΑ το 96% των οφειλών δεν θα μπορούσε να υπαχθεί στη ρύθμιση των 72-100 δόσεων. Γι΄ αυτό και δίνεται η δυνατότητα υπαγωγής στην

πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Με βάση τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, περίπου το 92% των υπόχρεων έχει ΕΝΦΙΑ έως 1000 ευρώ και το 4% έχει ΕΝΦΙΑ από 1000 ως 1500 ευρώ», τονίζουν χαρακτηριστικά οι μνημονιακοί και αναφέρουν ότι «η ρύθμιση είναι μία γενναία ρύθμιση υπέρ των ανθρώπων της παραγωγής, της συντριπτικής πλειονότητας των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων, επιχειρήσεων και εργαζομένων που βρίσκονται σε αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους».

Σε κάθε περίπτωση με το εντυπωσιακό αυτό χτυπημα ο Γκίκας Χαρδούβελης  -διάδοχος του Στουρνάρα στην ηγεσία της οργάνωσης- τοποθετείται ψηλά στην

ιεραρχία των μνημονιακών  και αυτό προκαλεί τα «πυρά» εντός κυβέρνησης αλλά και από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δέχθηκε εισηγήσεις για να καρατομήσει τον υπουργό Οικονομικών τώρα που είναι νωρίς, ωστόσο προτίμησε τουλάχιστον σ΄αυτή τη φάση, να μην τις κάνει αποδεκτές.

Αργά το βράδυ την ένταση της ημέρας την πλήρωσε με απόλυση  ο Ρανιερι


Αρέσει σε %d bloggers: