Απέναντι από την ΕΕ και τους κυβερνώντες στέκονται χιλιάδες Ελληνες χτυπημένοι από την πείνα!

Ενωμένη Ευρώπη: H πείνα χτύπησε την Πατρα.  Μια άλλοτε δυναμική πόλη και μια ευημερούσα τοπική οικονομία έπεσε θύμα των μνημονιακών και του ευρω. Ουρές για ένα πιάτο φαΐ

Απέναντι από μια ΕΕ που εκδικείται του Ελληνες και απέναντι από τους κυβερνώντες, στέκονται χιλιαδες άνθρωποι άνθρωποι  χτυπημένοι από την πείνα προσπαθώντας να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαΐ από τα συσσίτια. Απέναντι στο ευρώ είναι  οι Μαθητές που λιποθυμούν αφού υποσιτίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σκηνές τροπής  υπανάπτυξης και εξαθλίωσης συναντά κανείς σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μας.

Παραθέτουμε χωρίς περαιτέρω σχόλια το άρθρο του Γιάννη Γεωργόπουλου που δημοσιεύτηκε στο patrastime.gr.

Κατοχικές στιγμές εκτυλίσσονται καθημερινά σε γειτονιές της Πάτρας όπου η φτώχεια θερίζει λόγω της οικονομικής κρίσης.

Εικόνες όπου πολίτες απευθύνονται σε συλλόγους και ομίλους προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαί είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή της πόλης, ενώ σε άλλες περιπτώσεις θύματα της κρίσης είναι μικροί μαθητές  αλλά και τα πάλαι ποτέ περήφανα γηρατειά.

Στον απόηχο των όσων αποκαλύφθηκαν για το δράμα της 17χρονης και της οικογένειάς της, που νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με ασιτία, με την μητέρα της να εκλιπαρεί για ένα πιάτο φαί, πριν από τρία εικοσιτετράωρα ήρθε να προστεθεί το δράμα μίας ακόμα ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία έφτασε εξαντλημένη στα συσσίτια που διοργανώνει η διοίκηση του ερασιτεχνικού συλλόγου Ολυμπιακός Πατρών, στην περιοχή των προσφυγικών, προκειμένου να ζητήσει φαγητό.

Όταν η γυναίκα πληροφορήθηκε πως τα τρόφιμα είχαν τελειώσει, λιποθύμησε, μη αντέχοντας στην ιδέα πως ούτε εκεί δεν μπορούσε να βρει λίγη τροφή.
Αμέσως ειδοποιήθηκαν επιχειρηματίες οι οποίοι ανέλαβαν την σίτισή της έως ότου βρεθεί λύση.

Θύματα οι μαθητές

Εικόνες ντροπής για μια ευνομούμενη πολιτεία εκτυλίσσονται σε πολλά σχολεία της Πάτρας όπου οι λιποθυμίες  είναι καθημερινό φαινόμενο.
Πριν από λίγες ημέρες μαθητής από την Οβρυά κατέρρευσε την ώρα της προσευχής και όπως διαπιστώθηκε αργότερα, το παιδί για μεγάλο χρονικό διάστημα υποσιτιζόταν, αφού και οι δυο γονείς του είναι άνεργοι.

Σοκ προκαλεί επίσης και το περιστατικό που εκτυλίχθηκε σε νοσοκομείο της Πάτρας, όπου μαθητής τραυματίστηκε στον αυχένα και μεταφέρθηκε από την μητέρα του στο νοσοκομείο, όπου μεταξύ άλλων συστήθηκε η αγορά ειδικού κολάρου.

Η γυναίκα δήλωσε αδυναμία να το αγοράσει και παρακάλαγε  γιατρούς και νοσηλευτές να της δώσουν ένα από τα ορθοπεδικά κολάρα που έχει το νοσοκομείο, αφού όπως τους δήλωσε δεν είχε χρήματα ούτε για να επιστρέψει στο σπίτι της.

Τo δράμα των ηλικιωμένων

Το δικό του δράμα περνά ζευγάρι ηλικιωμένων, το οποίο το πρωί της περασμένης Τετάρτης είδε να εξαφανίζονται από τον τραπεζικό λογαριασμός του , στον οποίο κατατίθεται η πενιχρή σύνταξη των 600 ευρώ, τα 200 από τα 217 ευρώ που είχαν αφήσει για υπόλοιπο.

Τα χρήματα που είχαν φυλαχθεί για την αγορά φαρμάκων, καθώς ο ηλικιωμένος άντρας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, αφαιρέθηκαν από τον λογαριασμό, επειδή υπήρχε οφειλή προς την εφορία ύψους 1500 ευρώ .

Να σημειωθεί πως οι δυο ηλικιωμένοι καλούνται να ζήσουν έως το τέλος του μήνα που θα μπει η σύνταξή με 17 ευρώ!!!

Πληροφορίες via Κουτι της Πανδώρας


Αρέσει σε %d bloggers: