Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου την Τρίτη. Θα ζητηθεί παραίτηση Χαρδούβελη

Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου την Τρίτη, τίθεται θέμα αποπομπής ΧαρδούβεληΝέα συνάντηση θα έχουν το μεσημέρι της Τρίτης στις 15:00 ο Αντώνης Σαμαράς με τον Βαγγέλη Βενιζέλο καθώς οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί εκτροχιάζονται από την άκαμπτη στάση της τρόικας.

Η διαφαινόμενη υπαναχώρηση μετά τον ΕΝΦΙΑ και στη μείωση του αριθμού των δόσεων από 100 σε 72 προκειμένου να επιστρέψουν οι επικεφαλής των δανειστών αν τελικά επιβεβαιωθεί θα οδηγήσει σε αλυσιδωτές εκρήξεις τόσο στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της συγκυβέρνησης όσο και στο εσωτερικό τους καθώς και κύμα δυσαρέσκειας στην κοινωνία. Οι σύμβουλοι του Αντώνη Σαμαρά επιμένουν ότι αν περάσει και αυτό θα ζητηθεί παραίτηση Χαρδούβελη ο οποίος θα χρεωθεί και τις ευθύνες.

Θα ζητηθεί παραίτηση Χαρδούβελη

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται τη στιγμή που πηγές της Κομισιόν ανέφεραν ότι μέχρι την Τετάρτη θα πρέπει να έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις που θα καθιστούν εφικτή την επιστροφή της τρόικας. Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος νωρίτερα την Δευτέρα είχε συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένα τελεσίγραφο από πλευράς τρόικας, ενώ τόνισε πως δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει η τρόικα.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για πολύπλοκη και σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Παράλληλα κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για πιέσεις προκειμένου η διαπραγμάτευση για την πέμπτη και τελευταία αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα ώστε να μη χαθεί η 8η Δεκεμβρίου, οπότε συνεδριάζει το Eurogroup για τελευταία φορά εντός του 2014

Πληροφορίες: Sofokleousin.gr

Αρέσει σε %d bloggers: