Δεν ξέρω τον άλλον πες….Ανευθυνότητα αρμόδιων αρχών για τις πλημμύρες στην Αθήνα

το μπαλάκι ευθυνών

το μπαλάκι ευθυνών

Ως κωμικοτραγική θα χαρακτηρίζονταν η υπευθυνότητα  των αρμοδίων φορέων όσον αφορά το θέμα πλημμυρών στην πρωτεύουσα της Χωράς μας πριν από λίγες ημέρες. Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει η έννοια της υπευθυνότητας των δήμων, αλλά και όλων των αρμοδίων οπού είναι οι κύριοι παράγοντες για όλες αυτές τις καταστροφές. Η κατάσταση θυμίζει χωρίς υπερβολές δημοτικό σχολείο, με τους αρμοδίους φορείς να εκτελούν τον ρολό των παιδιών καταπληκτικά.

Ο καθένας κοιτάει να ρίξει το μπαλάκι στον άλλον και συνεχώς δημιουργείται με ατέρμονη κατάσταση, που έχει ως αποτέλεσμα ο λαός να χάνει την εμπιστοσύνη του μέρα με την μέρα απέναντι στο κράτος . Όταν ήρθε η κρίσιμη ώρα να αποδοθούν ευθύνες όλοι είχαν σχεδιάσει την δικαιολογία τους, σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε λύση για το θέμα.

Οι δήμαρχοι ρίχνουν την ευθύνη στην περιφέρεια λέγοντας πως τους έχουν μειώσει το προσωπικό και πως υπάρχει έλλειψη κονδυλίων από πλευράς περιφέρειας. Η περιφέρεια με ωραία τριπλά δίνει την ευθύνη στο Υπουργείο Ανάπτυξης λέγοντας πως δεν τους τροφοδοτούν με κονδύλιά ΕΣΠΑ για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων. Το υπουργείο ανάπτυξης όμορφα ξεφεύγει και παραδίνει την ευθύνη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, οπού εκείνο με την σειρά του στο Υπουργείο Εσωτερικών λέγοντας πως δεν υπήρχε σχετική ενημέρωση. Και τέλος το Υπουργείο Εσωτερικών δηλώνει αναρμόδιο. Όχι δεν κάνω καθόλου πλακά έτσι τελειώνει ο φαύλος κύκλος.

Ο υπουργός εσωτερικών σε πρόσφατη δήλωση στην εκπομπή «Ενικός» είπε πως κανένας δήμαρχος δεν χρησιμοποιεί κονδύλιά για αντιπλημμυρικά έργα, προτιμούν εκείνα που είναι ορατά και ας μην προσφέρουν τίποτα όπως μια παιδική χαρά οπού βάση της κρίσεως τους είναι περισσότερο χρήσιμη σε μια περιοχή που πλημμυρίζει συνέχεια. Το ρεπορτάζ έφτασε ως τα λημέρια της σάτιρας με το Ράδιο Αρβύλα να έχει τροφή για το πρώτο της επεισόδιο της σεζόν 14-15.

Λύση καμία, αποποίηση ευθυνών είναι το κύριο μέλημα τους. Έλα μωρέ μια φορά τον χρόνο πλημμυρίζετε πως κάνετε έτσι. ΕΛΛΑΔΑ 2014


Αρέσει σε %d bloggers: