«Κάηκε» το σενάριο συνάντησης Σαμαρά-Τσίπρα

«Κάηκε» το σενάριο συνάντησης Σαμαρά-ΤσίπραΔεν υπάρχει λογική για μια συνάντηση μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα με όρους και προαπαιτούμενα, απαντά η κυβέρνηση στις δηλώσεις της Κουμουνδούρου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο πραγματοποίησης μιας τέτοιας συνάντησης, υπό την προϋπόθεση ότι θα εντάσσεται σε μια σειρά βημάτων που θα οδηγήσουν στη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών και να διερευνηθεί το ενδεχόμενο συμφωνίας σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά τις εκλογές.

Απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, η κυβέρνηση φαίνεται ότι απορρίπτει το οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεννόησης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον όρο να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Σε δηλώσεις που έκανε στους ραδιοσταθμούς Παραπολιτικά και ΣΚΑΙ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη ξεκαθάρισε ότι «ο πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος που έθεσε θέμα εθνικής ομοψυχίας και ενότητας για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες», ωστόσο επισήμανε ότι «δεν υπάρχει κοινό σημείο ευρύτερης συνεννόησης…»

Η κυρία Βούλτεψη επικαλέστηκε τις δηλώσεις που έχουν κάνει τόσο ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς ότι σε μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο κ.Τσίπρας θα ζητούσε την παραίτηση του κ.Σαμαρά, όσο και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, ο οποίος είπε ότι «διάλογος, ναι, αλλά μόνο αν συμφωνήσουμε στην πρέπουσα γραμμή».

«Για να μπορέσει να υπάρξει οποιοδήποτε μίνιμουμ συνεννόησης, πρέπει στις συζητήσεις να πηγαίνουμε χωρίς όρους και προαπαιτούμενα», τόνισε χαρακτηριστικά η Σοφία Βούλτεψη για να κλείσει τη συζήτηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό Βήμα FM, είπε ότι «δεν έχει καμία λογική η συνεννόηση και συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και ότι «δεν πρόκειται να συναντηθούμε και να συνεννοηθούμε με ανθρώπους που στήνουν τον διχασμό και όλα αυτά είναι προφάσεις».

«Η παράταξη της ΝΔ έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι ήταν πάντα υπέρ της εθνικής συνεννόησης. Από την άλλη πλευρά, όμως, βλέπουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα να θέλει τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ουσιαστικά για να ορίσει πότε θα γίνουν εκλογές» συμπλήρωσε ο κ.Παπαμιμίκος.

Κατά τη συνεδρίαση το απόγευμα της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, το θέμα συζητήθηκε μεταξύ των κορυφαίων στελεχών και υποστηρίχθηκε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ως λήξαντα τον σχετικό, μέσω των ΜΜΕ, διάλογο με την κυβέρνηση για συνάντηση του κ.Τσίπρα με τον πρωθυπουργό, λόγω της αρνητικής στάσης του τελευταίου σε σειρά ζητημάτων που έχει θέσει το κόμμα σχετικά με τις εκλογές και την προεδρική εκλογή.

Κατά συνέπεια η αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με τις ίδιες κομματικές πηγές, δεν θα επανέλθει, εκτός και αν προκληθεί στα περί συνάντησης με τον πρωθυπουργό, καθώς εκτιμάται ότι «η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Σαμαράς δείχνουν απόλυτα προσηλωμένοι στις σχέσεις τους με την τρόικα και πλήρως αποκομμένοι από τον ελληνικό λαό» και επομένως δεν έχει νόημα κάθε περαιτέρω συζήτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή τα σημερινά σχετικά δημοσιεύματα για τις σκέψεις μιας τριμερούς συνάντησης ανάμεσα στον πρωθυπουργό, τον κ.Τσίπρα και τον κ.Βενιζέλο, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανοιχτός μόνο σε μια συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα, χωρίς την παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και αποσαφήνισε ότι αυτή η συνάντηση θα πρέπει να αποτελεί ενδιάμεσο βήμα για την πραγματοποίηση σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, όπως την έχει προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή για εκλογές τώρα, διερεύνηση δυνατοτήτων για εκλογή Προέδρου μετά τις εκλογές και συμφωνία για διαγραφή μέρους του χρέους.

«Τους τρόμαξε τόσο πολύ ένα δημοσίευμα, που δεν μπορούν να κρύψουν τον φόβο τους απέναντι στην ισχύ των επιχειρημάτων;» ανέφεραν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, με αφορμή την αναφορά του κ. Σκουρλέτη, που απέρριψε το ενδεχόμενο να γίνει τριμερής συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Τσίπρα.

Οι ίδιες πηγές του ΠΑΣΟΚ προσέθεταν ότι «ούτως ή άλλως, ο κ. Βενιζέλος ακόμα περιμένει από τον κ. Τσίπρα να ανταποκριθεί στην πρόσκληση που του είχε απευθύνει και είχε αποδεχτεί, την ημέρα εορτασμού της επετείου της Δημοκρατίας στη Βουλή, προκειμένου να συναντηθούν για να τον ενημερώσει για τα εθνικά θέματα».


5 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • RYaN on 20 Νοεμβρίου 2014 at 02:09

  Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί ότι το θέμα δεν είναι αν θα γίνουν ή όχι εκλογές, αλλά αν θα διατηρήσει την καρέκλα του ο Σαμαράς, ή θα του την πάρει ο Τσίπρας …. 😆

  • Ισόνομος πολίτης on 20 Νοεμβρίου 2014 at 08:13

  «Και ό εστιν μεθερμηνευόμενον»:
  «Κρανίου τόπος» η μελλοντική πολιτική κατάσταση της Χώρας……
  Σήμερα που όσο ποτέ άλλοτε απαιτείτο μία (έστω και minimum) πολιτική συνεννόηση σε ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ πολιτικά και οικονομικά ζητήματα, τα πάντα τζίφος……. και ο καλός Θεούλης να μας λυπηθεί και να βάλει το χέρι του….

   • Astrexas on 20 Νοεμβρίου 2014 at 12:02

   ..μην στεναχωριεσαι Ισονομε…η τροικα θα συνεχισει να κυβερνα!!!

    • Ισόνομος πολίτης on 20 Νοεμβρίου 2014 at 13:01

    Την τρόϊκα την καλέσαμε και την παρακαλέσαμε εμείς και δεν ήλθε μόνη της….
    Πόσες φορές πρέπει να το επισημάνω αυτό για να γίνει κατανοητό?
    Είχαμε καμία τρόϊκα πριν από την 23η Απριλίου 2010?
    Είναι πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε μερικοί εδώ μέσα ότι την τρόικα αποτελούν :
    Το eurogroup
    Το Δ.Ν.Τ και
    Η Ε.Κ.Τ
    Όπως διαπιστώνω, μερικοί εδώ μέσα «αλέθονται» συνεχώς και εξακολουθούν να βγαίνουν σιτάρι ή καλαμπόκι (ανάλογα)…
    Επαναλαμβάνω για χιλιοστή φορά:
    Στην Ελλάδα το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 έκλεισε πολύ πάνω από τα απαγορευτικά όρια, με συνέπεια η χώρα τότε να μη μπορεί να δανειστεί για την κάλυψη των υποχρεώσεων και των τρεχουσών συναλλαγών της.
    Προκειμένου να αποφευχθεί η στάση πληρωμών και κατ επέκταση η χρεοκοπία, το Ελληνικό Δημόσιο με την τότε κυβέρνηση, προσέφυγε στην ευρωπαϊκή στήριξη και το Δ,Ν,Τ..
    Οι δανειστές μας ως είναι φυσικό, ζήτησαν να συγγραφούν υποχρεώσεις δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων – (το λεγόμενο μνημόνιο)
    Να μην τα επαναλαμβάνουμε:
    Αν δεν γινότανε έτσι τα πράγματα,δεν γνωρίζω σε ποιά κατάσταση θα βρισκόμαστε εδώ σήμερα…
    Θεωρίες και μ@#$)&^, έχω ακούσει κατά καιρούς πολλές και διάφορες.
    Δυστυχώς ελάχιστοι είναι εκείνοι που καταλαβαίνουν, σιωπούν, ή συγκατανεύουν…
    Τι να κάνουμε?
    Αν έκαναν οι μύγες μέλι…..θάτρωγαν και οι γύφτοι με τα κουτάλια…
    .

  • Astrexas on 20 Νοεμβρίου 2014 at 13:59

  Tο Κρατος αγαπητε εχει συνεχεια,οι υπογραφες της μιας κυβερνησης ισχυουν και δεσμευουν την επομενη(το ξεχνας παντα αυτο)…
  Η Ελλαδα ειναι ουτε να κ%$%^ δεν μπορει μονη της…με οποιαδηποτε κυβερνηση.Γιαυτο μην ανησυχεις για τον συριζα..να ανησυχεις μονο εαν εισαι λαμογιο 🙂

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: