Βενιζελικός και ο Παπανδρέου

ΦΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος παρουσίασε ο κ Παπανδρέου  στο Βενιζελο.

Μία ώρα και 40 λεπτά διάρκεσε η συνάντηση μεταξύ του Ευ. Βενιζέλου και του Γ. Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών.

Τι συζήτησαν Βενιζέλος-ΠαπανδρέουΣε σύντομη συνομιλία που είχε ο κ. Βενιζέλος με τους δημοσιογράφους, χαρακτήρισε τη συνάντηση «πολύ φιλική και με θετικό πρόσημο».  Είπε ότι έκαναν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και ειδικότερα μια μακρά και ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα διεθνή θέματα, για την οικονομία, για τη διαπραγμάτευση και για την παράταξη, για τη συσπείρωση των δυνάμεων, όπως πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου θα του πει και ειδικότερα τις απόψεις του και ότι έχει κάποιες ιδέες για την παράταξη. Για το αν ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να συστρατευτεί, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ζητάει απ’ όλους.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ τους, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι ο ίδιος είναι πάντα ανοικτός και υπενθύμισε ότι αύριο επίκειται η συνάντησή του με τον κ. Σημίτη.

Τέλος, ερωτηθείς αν του ανέφερε ο κ. Παπανδρέου εάν θα είναι υποψήφιος, απάντησε ότι δεν μπήκαν σε τέτοια θέματα, ότι τώρα θα γίνει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, τις γνωστές απόψεις του για τις σχέσεις με την τρόικα, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, διατύπωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Κινήματος Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά την οποία συζητήθηκαν και τα εθνικά θέματα και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και στο Κυπριακό.

Οι απόψεις του κ. Παπανδρέου, για τα δύο πρώτα θέματα διαφέρουν αρκετά από εκείνες του κ. Βενιζέλου και ο πρώην πρωθυπουργός επέστησε την προσοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με την τρόικα, ώστε να μη γίνονται κινήσεις χωρίς σχέδιο, που εκθέτουν τη χώρα.

Ο κ. Παπανδρέου σχετικά με το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ενστάσεις και διαφωνίες, οι οποίες πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος, απόψεις τις οποίες ο κ. Παπανδρέου θα αποστείλει και γραπτά στον κ. Βενιζέλο.

Ούτε θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ τέθηκε ούτε αναφορά σε νέο κόμμα εγινε και το πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι  παρά το θρυλούμενα Βενιζελικός  είναι και ο Παπανδρέου

 


1 Σχόλιο

    • RYaN on 22 Νοεμβρίου 2014 at 10:43

    😆

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: