Η Κομισιόν δεν παρεμβαίνει στη συστηματική φοροδιαφυγή γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ελλάδα !!!

0702-Business-BMW_full_600Δεν παρεμβαίνει, τελικά, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) στις έρευνες για τη συστηματική φοροδιαφυγή γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, μέσω της υποτιμολόγησης των εισαγωγών, για λόγους αρμοδιοτήτων και έλλειψης «επαρκών ειδικών ερευνητικών μέσων»!!!. Αυτό προκύπτει από απάντηση του πρώην Επιτρόπου Φορολογίας, Αλγκίρντας Σεμέτα, στον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δ.Παπαδημούλης στην ερώτησή του, αφού έθετε το θέμα της φοροδιαφυγής γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, μέσω υποτιμολόγησης εισαγωγών, για την οποία μάλιστα το «Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ελλάδας, που έχει ερευνήσει τη συγκεκριμένη υπόθεση, έχει ήδη καταλογίσει πρόστιμα ύψους 600 εκατ. ευρώ στις γερμανικές εταιρείες BMW, OPEL και MERCEDES», ζητούσε από την Κομισιόν να τον πληροφορήσει εάν «έχει ξεκινήσει έρευνες η OLAF σχετικά με τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής των συγκεκριμένων γερμανικών εταιρειών», καθώς επίσης, «ποιες πρωτοβουλίες σκοπεύει να πάρει η Επιτροπή στην κατεύθυνση της καταπολέμησης του φαινομένου των ενδο-ομιλικών συναλλαγών πολυεθνικών εταιρειών».

Στην απάντησή της η Κομισιόν

υποστηρίζει ότι «οι έρευνες όσον αφορά τις απάτες ΦΠΑ εμπίπτουν κατ΄αρχάς στην αρμοδιότητα των εθνικών διοικήσεων» και τονίζει ότι «επί του παρόντος η OLAF δεν διαθέτει επαρκή ειδικά ερευνητικά μέσα (π.χ. πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς) ώστε να διεξάγει αποτελεσματικά τις έρευνες σχετικά με την απάτη στον τομέα του ΦΠΑ».

Στη συνέχεια της απάντησής του ο Επίτροπος Σεμέτα, πληροφορεί τον Δημήτρη Παπαδημούλη ότι «η Επιτροπή έχει ενημερωθεί ήδη από την OLAF ότι δεν ερευνά το θέμα που θίγει ο κ. βουλευτής. Κατά συνέπεια, η Επιτροπή δεν διαθέτει στοιχεία για το μέγεθος της απώλειας εσόδων ΦΠΑ που το εν λόγω καθεστώς απάτης αντιπροσωπεύει για το ταμείο του ελληνικού ή άλλου κράτους-μέλους», ενώ καταλήγει περιγράφοντας τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Κομισιόν σχετικά με την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης.

via newmoney.gr


Αρέσει σε %d bloggers: