Κυβέρνηση και τρόικα συμφωνήσαν νέο πλήγμα για τους εργαζόμενους

Νέος χαμηλότερος μισθός από τον Ιούλιο του 2015 πιλοτικά και επίδομα επιβίωσης

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας  Καθημερινή, στο θέμα της εφαρμογής του νέου μισθολογίου η κυβέρνηση υποχώρησε πλήρως και  επετεύχθη συμφωνία, στην τηλεδιάσκεψης.

Έτσι αποφασίστηκε η εφαρμογή της δοκιμαστικής διετούς πρόσληψης των νεοεισερχόμενων υπαλλήλων στο Δημόσιο. Οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα αμείβονται αρχικά με τον λεγόμενο «δόκιμο μισθό», ο οποίος εκτιμάται ότι θα είναι ο βασικός μισθός του ιδιωτικού τομέα και εν συνεχεία όσοι κρίνονται κατάλληλοι θα

προσλαμβάνονται κανονικά με αποδοχές Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο μισθολόγιο θα υπάρχει πρόβλεψη για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο, οι οποίοι θα υπηρετούν στην περιφέρεια. Σε αυτούς θα χορηγείται επίδομα επιβίωσης, το οποίο πάντως θα είναι χαμηλό και δεν αναμένεται να ξεπερνάει τα 100 ευρώ.

Το μόνο που κατάφερε η κυβέρνηση ήταν να εφαρμόσει τις εντολές της τρόικα από τον Ιούλιο του 2015 και όχι πριν τις εκλογές ενώ ως τον Ιανουάριο του 2016,  θα ισχύσει το νέο μισθολόγιο σε όλο το Δημόσιο .

 


1 Σχόλιο

    • RYaN on 23 Νοεμβρίου 2014 at 02:29

    Η δεξαμενή των μισθών και των συντάξεων έχει στερέψει και η τρόικα το ξέρει πια κι αυτό καλά. Η κυβέρνηση προσπαθεί με τέτοια μικρο-αντισταθμίσματα να γλυτώσει τις άγριες περικοπές των συντάξεων (20 – 30% !!!), δηλαδή την πλήρη βουλγαροποίησή τους, αλλά δεν είναι αρκετά για να αντισταθμίσουν τις τεράστιες τρύπες που δημιουργεί στο ασφαλιστικό η ανεργία, η αποεπένδυση και η αδυναμία καταβολής εισφορών. Εφόσον οι επενδύσεις δεν ήρθαν, η μνημονιακή συνταγή οδηγεί σε σίγουρο αδιέξοδο.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: