Στο χείλος του οικονομικού γκρεμού η γραμμή ζωής Silver Alert

Η χώρα μας υποβαθμίζεται συνεχώς
Στο  χείλος του οικονομικού γκρεμού το πρόγραμμα Silver Alert

 Την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έκοψε η ΔΕΗ την Τρίτη το πρωί στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος Ειδοποίησης των Πολιτών σε Περιστατικά Εξαφάνισης Ηλικιωμένων «Silver Alert» λόγω

χρέους ύψους περίπου 8.000 ευρώ. Η διακοπή ρεύματος αποκαταστάθηκε νωρίς το απόγευμα, μετά από παρέμβαση του προέδρου της ΔΕΗ, αφού δόθηκε ολιγοήμερη προθεσμία στη «Γραμμή Ζωής» για να εξοφλήσει το χρέος.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας της ΜΚΟ «Γραμμή Ζωής», που διαχειρίζεται το πρόγραμμα, Πελίνα Θεοδοσίου, δήλωσε ότι η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος ήταν το αποκορύφωμα των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΜΚΟ, εξαιτίας της δραματικής μείωσης των δωρεών εταιρειών και πολιτών.

«Η ολιγοήμερη προθεσμία που πήραμε δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει λυθεί, καθώς πρέπει να συγκεντρώσουμε τα χρήματα για να εξοφλήσουμε το χρέος. Και δυστυχώς σήμερα είναι η ΔΕΗ, αύριο θα είναι ο ΟΤΕ, μετά άλλοι λογαριασμοί. Ζητάμε από εταιρείες και πολίτες να βοηθήσουν το σημαντικό έργο που επιτελεί το «Silver Alert», ώστε να συνεχίσει να υφίσταται», επισημαίνει η κ. Θεοδοσίου. «Είμαστε ένας οργανισμός που δεν έχει λάβει ποτέ επιχορήγηση, στηριζόμενη στον εθελοντισμό και στις μικρές ή μεγάλες χορηγίες πολιτών, εταιρειών και οργανισμών. Αυτή τη στιγμή οι μοναδικοί «χορηγοί» του «Silver Alert» είναι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία, που δουλεύουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΜΚΟ.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Silver Alert» λειτουργεί εδώ και 43 μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων έχει προχωρήσει σε 234 δημοσιοποιήσεις συναγερμών, 192 ευρέσεις εξαφανισθέντων ηλικιωμένων και 19 εντοπισμούς οικογενειακού περιβάλλοντος για ηλικιωμένους «αγνώστων στοιχείων» που είχαν βρεθεί περιπλανώμενοι. Δωρεές για το «Silver Alert» πραγματοποιούνται μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 9011405640, καθώς και στους λογαριασμούς που έχουν ανοιχτεί στις τράπεζες Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank και Εθνική Τράπεζα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και tovima.gr

Αρέσει σε %d bloggers: