Εσύ το έχεις καταλάβει….; Και όμως το κάνουν.

medprop2Αν βγω έξω και ρωτήσω 10 ανθρώπους, ποιες είναι οι πιο σημαντικές ειδήσεις που άκουσες τις τελευταίες ημέρες ; Οι περισσότεροι θα μου απαντήσουν “Ο Αλβανός μακελάρης” “Αλλαγές στην πολιτική του Facebook” “Τάφος Αμφιπόλης”  η την πιο μοντέρνα είδηση που λανσάρει αρκετά τα 3 τελευταία χρονιά τουλάχιστον, αυτό της Χρυσής Αυγής. Κάθε μέρα τα κανάλια εμπλουτίζουν τις ειδήσεις τους με ρεπορτάζ σημαντικά  όπως τα  κρίνουν για την ενημέρωση των πολιτών της χώρας. Η επικαιρότητα παίρνει την δική τους μορφή, η μάλλον αυτήν που θέλουν να επιβάλουν ως επικαιρότητα. Επαναλαμβανόμενα ρεπορτάζ για 4-5 ημέρες συνεχόμενα με διερεύνηση της κάθε είδησης εις βάθος χωρίς όμως να υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη.

Οι ειδήσεις συνήθως διεξάγονται στον χρόνο της 1 ώρας σε καθημερινή βάση. Τα 30 λεπτά αποτελούν νέες ειδήσεις ενδιαφέροντος όχι για μεγάλο μέρος πληθυσμού, τα 20 λεπτά αποτελούν νέα στοιχειά σε χθεσινές ( πάνω κάτω τα ιδία) και τέλος ο χρόνος τελειώνει με τα επιφανειακά θέματα που αφορούν την πορεία της χώρας όσον αφορά την οικονομία της και τις εξελίξεις με τα προγράμματα στήριξης.

Όταν όμως έχει τελειώσει ένα δελτίο ειδήσεων παρατηρούμε ότι οι πιο σημαντικές ειδήσεις περνάν στο ντούκου, γιατί έτσι πρέπει να περνάνε. Ένα απλό παράδειγμα, καθημερινά σε βομβαρδίζουν με τον τάφο της Αμφιπόλης ενώ ταυτόχρονα παίρνει παράταση το μνημονιο,  εσύ κοιμάσαι και η τύχη σου η κακή σου τύχη συγκεκριμένα δουλεύει και κάνει την δουλεία της υπέροχα. Ακούς παγκόσμιο δέος προκαλεί ο τάφος της Αμφιπόλης, εξελίξεις από τον τάφο κτλ. Μιλάνε βεβαία και για την εξέλιξη της οικονομίας αλλά την θεωρούν ασήμαντη μπροστά στο ταφικό μνημείο. Περισσότερο σε ενδιαφέρει ποιο; Τι θα γίνει με την ζωή σου στο έμμεσο μέλλον η τι γινόταν με την ζωή των προγόνων σου πριν χιλιάδες χρονιά πριν. Κανείς δεν είπε ότι το δεύτερο είναι ανούσιο αλλά πρέπει πάντα να υπάρχει προτεραιότητα κύριες και κύριοι.

Η παράταση του μνημονίου για τεχνικούς λογούς είναι γεγονός, εμείς ξέρουμε ότι ο πιστολέρο είναι φυλακή όμως. Αυτήν η υπόθεση κρύβει κάτι. Τι άραγε; Ο τόπος άλλαξε αρχικά ήταν καφετέρια μετά έγινε νυχτερινό μπαρ. Βγήκε μια γυναικά και έδωσε μια εντελώς διαφορετική εκδοχή από αυτήν που έδιναν τα κανάλια για την αίτια αυτού του συμβάν.

Εγώ σκέφτομαι σαν ταπεινός άνθρωπος, καλασνικοφ μέσα σε μπαρ «έβγαλε» μόνο μερικούς τραυματίες. Μιλάμε για ένα από τα πιο δυνατά όπλα που έχει περάσει ακόμη και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Α και κάτι ακόμη! Ούτε ένας τραυματίας δεν έκανε καμιά δήλωση ούτε μια οικογένεια δεν βγήκε να διαμαρτυρηθεί. Όλο αυτό την ώρα παράτασης μνημονίου…

Κάθε φορά που γίνεται κάτι που σε αφορά έμμεσα είναι εκεί να σε αποσυντονίζουν, σκέψου το μπορεί να έχω και δίκαιο.

Αρέσει σε %d bloggers: