Συνέχισε πτωτικά το αργό – Σε χαμηλό άνω των 4 ετών το Brent

Συνέχισε πτωτικά το αργό - Σε χαμηλό άνω των 4 ετών το Brent Πτωτικά συνέχισαν να κινούνται οι πετρελαϊκές τιμές, μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει την τιμή του αργού που προμηθεύει τις ΗΠΑ, εγείροντας ανησυχία ότι η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός του ΟΠΕΚ κινείται περισσότερο προς διατήρηση του μεριδίου της στην αγορά παρά για ώθηση των τιμών.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο αργού light sweet παράδοσης Ιανουαρίου έχασε 57 σεντς ή 0,9%, κλείνοντας στα 66,81 δολάρια το βαρέλι στο NYMEX.

Το αντίστοιχο συμβόλαιο brent στο ICE του Λονδίνου υποχώρησε κατά 28 σεντς ή 0,4% στα 69,64 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο επίπεδο από

τις 25 Μαΐου του 2010.

 Σταθερά πτωτικά το αργό πετρέλαιο

Παρ’ ότι η προσφορά πετρελαίου έχει προ πολλού ξεπεράσει τη ζήτηση και οι τιμές υποχωρούν σταθερά, την προηγούμενη εβδομάδα ο ΟΠΕΚ αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητη την παραγωγή του.

Όμως η ελεγχόμενη από τη Σαουδική Αραβία Aramco μείωσε τις τιμές για το πετρέλαιο του Ιανουαρίου προς τις ΗΠΑ κατά 10-90 σεντς το βαρέλι. Η εταιρία μείωσε επίσης τις τιμές της στην Ασία, ενώ τις αύξησε για τη βορειοδυτική Ευρώπη και τη Μεσόγειο.


Αρέσει σε %d bloggers: