Ο Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης για Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

» Μόνο ο Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης μπορεί να ψηφιστεί από 180″

Γράφει ο Αντγος ε.α. Χαράλαμπος Τζιγκουνάκης

Βρισκόμαστε σε βαθιά κρίση. Tα σενάρια ανάκαμψης αν και γράφονται κατά κόρο και πολλοί τα παρουσιάζουν ως γεγονός, επί της ουσίας και στην απτή καθημερινότητά του ο πολίτης , όχι μόνο δεν τον αγγίζουν αλλά τα εισπράττει όλα αυτά σαν κακόγουστο αστείο με την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη και παντελή έλλειψη ευκαιριών νέων θέσεων εργασίας και με το μισό σχεδόν εργατικό δυναμικό εκ των νέων μας να υποαπασχολειται η να εργάζεται και να μην πληρώνετε . Από την άλλη ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμιακό δυναμικό της χώρα οδεύσει πρόωρα η κανονικά στην σύνταξη δημιουργώντας ενα εκρηκτικό σύνολο που και δεν χρειαζεσαι να είσαι ειδικός για να τα κατανοήσεις και να δεις το ζοφερό και εκρηκτικό σκηνικό που δημιουργείται . Μια ανοικτή ματιά χωρίς παρωπίδες και πρόταξη μικροσυμφερόντων από μεγαλόσχημους η βολεμένους ακόμη και σήμερα και φαίνονται όλα ξεκάθαρα.

Όλοι λένε πάλι οτι η λύση στο εθνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και σε αυτό υπάρχει πλήρη ομοφωνία είναι επενδύσεις και μακροχρόνιος σοβαρός σχεδιασμός σε νέες βάσεις της οικονομίας μας…

Ενα κράτος όμως που βρίσκεται σε καθεστώς χρεοκοπίας οικονομικά αδύναμο και εξαρτώμενο από την έντονη φορολογία και τον εξωτερικό δανεισμό , που εχει φτάσει μάλιστα στα όρια της σύνθλιψης των πολιτών και με τον εξωτερικό δανεισμό να εχει τελειώσει και αυτός και μας χορηγούνται πια ενέσεις διατήρησης στη ζωή, με το καθεστώς των μνημονίων,δεν μπορεί να είσαι αισιόδοξος,αφού δεν μπορεί να υπάρξει μακροχρόνιος σχεδιασμός και σε χρονικό βάθος εργασία σκληρή και παρατεταμένη όπως θα απαιτούσε μια σοβαρή αντιμετώπισης της κατάστασης . Είναι δε γνωστό οτι θαύματα και μαγικές συνταγές που δήθεν έχουν κάποιοι στο «τσεπάκι» τους ,έχουν τελειώσει προ πολλού….

Ετσι σε κυρίαρχο θέμα της πολιτικής μας ζωής έχει αναδειχθεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με την ευκαιρία της προεδρικής εκλογής και την απουσία των 180 θετικών ψήφων βουλευτών για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας και την διακοπή ως εκ τούτου της άοκνης και συνεχούς εργασίας που απαιτείται για ην μεταρρύθμιση και τη σωτηρία της πατρίδας μας. Αν και στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και ίσως η περίπτωση των προώρων εκλογών να αποτελούσε μια λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, η λύση αυτή όμως όλο και λιγότερους πείθει οτι αποτελεί το κατάλληλο μέτρο. Οπότε η εύρεση ενός κατάλληλου προσώπου που θα μπορούσε να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό θετικών ψήφων προβάλει επιτακτικά και αποτελεί την πιο αποδεκτή λύση στο πολιτικό αδιέξοδο προκειμένου να αποφύγουμε την περιπέτεια των προώρων εκλογών.

Πρόσωπα τέτοια ικανά να αποτελέσουν πόλο συγκέντρωσης ευρύτατων πλειοψηφιών και συναίνεσης έχουν γραφεί για αρκετά άτομα και προς αυτά πρέπει να προτρέξουμε τα φωτα μας. Πρωτεύουσα θεση σε αυτά είναι η περίπτωση του Στρατηγού Φραγκουλη ο οποίος διαθετει τα ευρύτερα συσπειρωτικα προσόντα που πρέπει να συγκεντρώνει ένα τέτοιο πρόσωπο για να είναι αποδεκτός απο ευρείες πλειοψηφίες. Εχοντας επιτυχώς θητεύσει μεχρι και υπηρεσιακός Υπουργός Άμυνας εκτος απο μια επιτυχημένη επαγγελματική καριερα που έχει εκτιμηθεί θετικά και έχει αναγνωριστεί από ευρύτερα εσωτερικά και διεθνή επίπεδα. Η επιλογή του Στρατηγού και λόγω της ιδιότητας του και της ενασχόλησης του με την Εθνική Άμυνα θα δώσει διπλό αποφασιστικό μήνυμα στο εσωτερικο και στο εξωτερικό σε συμμάχους και «συμμάχους».
Η κυβερνητική πλειοψηφία στο πρόσωπο του Στρατηγού θα μπορέσει να παρουσιάσει μια σοβαρή και αξιοπρεπή πρόταση για το προεδρικό θώκο που να μπορεί να συγκεντρώσει την ευρύτερη αποδοχή και των ιακνο αριθμό ψήφων που χρειάζονται για να αποφύγει τον κάβο των εκλογών και να δώσει την ευκαιρεια σε ανεξάρτητους βουλευτές κυρίως που δεν έχουν καμμια διάθεση να υποστούν τη βάσανο των εκλογών με την αβεβαιότητα της επανεκλογής των και η θετική των ψήφος των να αιτιολογειται επαρκώς και να γίνεται αποδεκτή απο στους ψηφοφόρους των. Παράλληλα στο πρόσωπο του η αντιπολιτευση θα αντιδράσει περιορισμένα με δεδομένο της ευρύτατης αποδοχής του Στρατηγού και η ευκαιρία που τις παρέχετε για πρόωρη ανάληψη της εξουσίας ,όπως παρουσιάζουν οι δημοσκοπησεις , μετατίθεται σε απώτερο χρόνο που είναι ικανός και στο βάθος επιθυμητός για περισσότερη ενδυνάμωση και απόκτηση ωριμότητας και εμπειρίας με δεδομένο οτι θα παραλάβει μια οικονομία σε κρίση και μια χρεοκοπία να κρεμάτε ως ανοικτή απειλή στη θητεία της. Δηλαδή δεν θα βρει δρόμο στρωμένο με τριαντάφυλλα για να βιάζετε…

Τελικά λόγω συγκυριών και της διεθνής αναταραχής,χωρίς να μειώνω την αξία των άλλων προσωπικοτητων που ηδη έχουν αναφερθεί , μόνο η πρόταση για το Στρατηγό μπορεί να δώσει μια αξιοπιστη και αξιοπρεπή λύση για πρόεδρος της Δημοκρατίας ,πρόταση πλήρως αποδεκτή απο το λαό και με αυξημένες πιθανότητες αποδοχής της από ευρύτερες κοινοβουλευτικες πλειοψηφίες . Χαρακτηριστικη είναι η πρόσφατη μέτρηση της κοινής γνώμης , όπου η αποδοχή των πολιτών στις ΕΔ φτάνει σε πολύ υψηλά ποσοστά και ο στρατηγός αποτελεί επίλεκτο και καταξιωμένο μέλος των,ικανός να συσπειρώσει ευρύτερες ομάδες πολιτών. Η περίπτωση του ,επίσης είναι και η μόνη που μπορεί να δώσει μια αξιοπρεπή λύση , στο απόλυτο αδιέξοδο του σήμερα και με αυξημένες πιθανότητες επιτυχούς αποφυγή των πρόωρων εκλογών, ενω παράλληλα εκπέμπει το κατάλληλο μήνυμα αποφασιστικοτητας στον διεθνή περίγυρο μας και αποφεύγοντας την προοπτική επέκτασης της οικονομικής κρίσης σε εθνική κρίση και επιλύοντας το βασικό πολιτικό πρόβλημα της περιόδου αυτής που εμποδίζει κάθε σοβαρή προσπάθεια για την χωρίς στενά χρονικά όρια, επίλυση και τον σχεδιασμό σε νέες και πιο σταθερές βάσεις της οικονομικής μας κρίσης.Για σκεφτείτε το λίγο…υπάρχει καλύτερη πρόταση?


2 Σχόλια

    • παπαδακης on 7 Δεκεμβρίου 2014 at 22:24

    Παναγία μου!! Τον αρχηφασίστα! Να τον χαιρόσαστε!!!!!!!

    • EK on 7 Δεκεμβρίου 2014 at 23:06

    Ας προτείνουν τον Πατακό καλύτερα. Τον Φραγκούλη βρήκανε?

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: