Έλληνας άνεργος παράγοντας αποσταθεροποίησης του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος

Ο Ελληνας άνεργος θα κρίνει το μέλλον της ΕΕ

Με παγερή αδιαφορία  παρακολουθούν από χθες οι 1.5 εκ άνεργοι ψηφοφόροι τον καταποντισμό της ελληνικής κεφαλαιαγοράς υπό το βάρος της αποσταθεροποίησης που προκαλεί η αιφνίδια ανακοίνωση του Σταύρου Δήμα ως υποψηφίου για την ΠτΔ  αφενός και η απόφαση της κυβέρνησης για επιτάχυνση της διαδικασίας εκλογής.

Με ιδιαίτερη απάθεια είδαν το γεγονός ότι χάθηκε σχεδόν το 80% των κερδών δύο ολόκληρων   μηνών στο ΧΑΑ και πολλές μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης επέστρεψαν με μια ανάσα στα προηγούμενα χαμηλά τους.

Δεν προβληματίστηκαν  καθόλου από την  απόλυτη αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα στο πολιτικό σκηνικό και τις σχέσεις της Ελλάδας με τους δανειστές. Μια αβεβαιότητα που έρχεται πλέον με ταχύτητα και διαλύει την εκτίμηση των μνημονιακων πως η παράταση του μνημονίου πριν συμφωνηθεί η πιστωτική γραμμή, θα λειτουργούσε σαν προστατευτική ασπίδα.

Σκοτίστηκαν για την δίμηνη τεχνική επιμήκυνση και για το γεγονός ότι αυτή ίσα – ίσα επαρκεί για να γίνουν εκλογές και να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση. Το  σενάριο του να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να γίνουν οι τράπεζες στάχτη και μπούλμπερη δεν τους αγγίζει καν.

Ας τελειώνουμε με το μοντέλο του άνεργου απελπισμένου που κάθετε και κλαίει την μοίρα του.

Ήδη από χθες το απόγευμα που η Ελλάδα αναδεικνύεται ξανά από ξένους αναλυτές και διεθνή μέσα ως πιθανή εστία κινδύνου για την Ευρωζώνη.  Την ίδια στιγμή ο Έλληνας άνεργος γινεται «παίκτης» στην διεθνή σκακιέρα και «παράγοντας αποσταθεροποίησης»  του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος.

Είναι πιθανόν αυτός ο τύπος  ο Ελληνας άνεργος να γονατίσει τραπεζίτες και να το ευχαριστηθεί  καθώς θα θέλει πάρει την εκδίκηση του για την κατεστραμμένη του ζωή. Αν τον ρωτήσεις μια χρηματιστηριακή  συμβουλή  θα σου έλεγε σήμερα. Πουλα!!

 


1 Σχόλιο

    • MAKIS on 10 Δεκεμβρίου 2014 at 18:05

    ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ 5000000 ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 3000000 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ. » ΣΙΚΙΜΕ ΚΑΝΤΑΡ»

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: