4 νεκροί από τις πλημμύρες στην Β. Ελλαδα!

Το Ωραιοκάστρο  ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αίτημα της δημοτική αρχή μετά τις εκτεταμένες πλημμύρες

Ωραιοκάστρο: Ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης ζητά η δημοτική αρχή από τα συναρμόδια υπουργεία και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Η παρατεταμένη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του δήμου, μια ολόκληρη περιοχή στην Νέα Φιλαδέλφεια (Βάλτα) έχει πλημμυρίσει, ενώ οι κτηνοτροφικές διαβάσεις στον

Πεντάλοφο έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες» αναφέρει ο δήμος σε ανακοίνωσή του.

Κλιμάκια μηχανικών και της τεχνικής υπηρεσίας καταγράφουν τις ζημιές, ενώ ο δήμαρχος, Αστέριος Γαβότσης, που βρέθηκε στην περιοχή, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του άτυχου άνδρα, που έχασε τη ζωή του στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο άτυχος 44χρονος άνδρας αγνοούνταν από το απόγευμα της Τετάρτης και βρέθηκε πνιγμένος στον Γαλλικό Ποταμό.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, προσπάθησε να διασχίσει πεζός το χείμαρρο και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Ακόμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Κιλκίς. Ο 49χρονος επέβαινε σε ταξί που έπεσε σε αρδευτικό κανάλι, στην προσπάθειά του οδηγού να διασχίσει αγροτικό δρόμο. Ο οδηγός κατάφερε να απεγκλωβιστεί.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, δύο ακόμα άτομα είχαν πνιγεί τις προηγούμενες μέρες στη Νέα Σάντα Κιλκίς και στο στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σχολαρίου – Λαγκαδικίων Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες από BHMA


Αρέσει σε %d bloggers: