Ο απελπισμένος Σαμαράς και η Τρόικα από κοινού αποφασισαν εκλογες

Η επιλογή του Έλληνα Πρωθυπουργού από κοινού με την Τρόικα για διεξαγωγή προεδρικών εκλογών είναι σωστή, σύμφωνα με την Gabriele Zimmer, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μιλώντας στην EurActiv.gr στο Στρασβούργο, η Zimmer είπε πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι «απελπισμένος» και πήρε την απόφαση για εκλογές «από κοινού με την Τρόικα που θέλει να επιβάλει νέα και σκληρότερα μέτρα στους Έλληνες».

«Χαιρετίζω την απόφαση του κ Σαμαρά [εκλογές]. Βλέποντας την τωρινή κατάσταση, καθίσταται πιθανό να έχουμε γενικές εκλογές σύντομα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να πάρει τα ηνία της κυβέρνησης, να δώσει φωνή στον ελληνικό λαό και να σταματήσει τον πόνο του», υπογράμμισε.

Εξήγησε ότι η λογική της κυβέρνησης Σαμαρά είναι να καταφέρει να εκβιάσει τα μέλη του κοινοβουλίου να ψηφίσουν υπέρ του υποψηφίου της ή «να χάσει και να κατηγορήσει τους άλλους».

«Οι ελίτ που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση πρέπει να παραδώσουν την εξουσία τους και να τελειώσουν το τωρινό αδιέξοδο», συμπέρανε.

 


Αρέσει σε %d bloggers: