Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ μετά από τις τροπολογίες ρεκόρ στη Βουλή

Από www.topontiki.gr

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την Ολομέλεια της Βουλής κατά την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρόμενος για την «βροχή» τροπολογιών, είτε υπουργικών που καταθέτονταν μέχρι την τελευταία στιγμή, είτε βουλευτικές τροπολογίες που γίνονταν δεκτές σωρηδόν, την στιγμή που οι περισσότερες είχαν ρουσφετολογικό και προεκλογικό χαρακτήρα.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Αποστόλου, υπογράμμισε την έντονη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ με την επιμονή της κυβέρνησης να διατηρήσει, αν και με αλλαγές, το άρθρο 12 για τις καταπατήσεις των δασών, όπως και την τροπολογία για την κύρωση της τροποποίησης της σύμβασης με την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας, μίλησε για «κατάπτωση» και «παρόξυνση» και για «κορύφωση του ευτελισμού του κοινοβουλίου». Ο Θ. Δρίτσας τόνισε ότι «αυτή η Βουλή δεν πρέπει και δεν μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας» κι υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, είχε προειδοποιήσει ότι «θα οδηγηθούμε σε σήψη».

Καταλήγοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στην συγκυβέρνηση επισημαίνοντας ότι, αφού το κοινοβούλιο δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως πρέπει, τότε «θα συναντηθούμε στις κάλπες». Νωρίτερα παρόμοια απόφαση για αποχώρηση από την ψηφοφορία είχε ανακοινώσει και το ΚΚΕ.


Αρέσει σε %d bloggers: