Μοσκοβισί και Σοιμπλε άρχισαν τα φιρμανια για το πως να ψηφίσουμε

 Βρίσκουν  και τα κάνουν

«Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στην Ευρώπη και να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις» διαμήνυσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την οικονομία Πιέρ Μοσκοβισί, λίγη ώρα μετά την άκαρπη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου στη Βουλή.

Σε γραπτή του δήλωση που δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα, ο Μοσκοβισί τονίζει πως «μια ισχυρή δέσμευση για την Ευρώπη και μία ευρεία στήριξη, τόσο από τους Έλληνες ψηφοφόρους, όσο και από τους πολιτικούς ηγέτες, για την απαραίτητη ελληνική μεταρρυθμιστική διαδικασία θα είναι ουσιαστικής σημασίας για να ευημερήσει και πάλι η Ελλάδα μέσα στη ζώνη του ευρώ».

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε τις πρόσφατες δηλώσεις του στην εφημερίδα Bild, προειδοποιώντας την Ελλάδα να μην παρεκκλίνει από τον δρόμο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και τονίζοντας πως η οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση δεσμεύεται από τις συμφωνίες που έχει συνάψει η παρούσα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) και το Πρακτορείο Reuters, σε γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει ότι «οι δύσκολες μεταρρυθμίσεις αποδίδουν καρπούς και δεν υπάρχει εναλλακτική. Θα συνεχίσουμε να βοηθούμε την Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Αν η Ελλάδα πάρει διαφορετικό δρόμο, θα είναι δύσκολο. Οι νέες εκλογές δεν αλλάζουν τις συμφωνίες που έχουμε πετύχει με την ελληνική κυβέρνηση. Οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες που έχει συνάψει η προκάτοχός της», αναφέρει ο κ. Σόιμπλε.-


1 Σχόλιο

  • Ισόνομος Πολίτης on 29 Δεκεμβρίου 2014 at 20:43

  Αν αγαπητοί μου μας κόψουνε τις «δόσεις» που τόσο πολύ λαχταράμε, τότε «πάπαλα» και……. ζήτω εμείς και οι τσαμπουκαλίδικοι ηρωϊσμοί μας.
  Με ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ενδεχομένως να έχουμε οικονομική ασφυξία, διότι ποιος θα ανοίξει το σάκο των οβολών από τους Βορειοευρωπαίους για να μας δώσει και να μας σώσει?
  Στ’ αλήθεια αγνοείτε ότι έχουν σχεδόν στεγνώσει η «αγορά» και οι τράπεζες από ρευστότητα?
  Ζούμε την εποχή του 2009, όπου ο ΓΑΠ έλεγε «λεφτά υπάρχουν» και οι καταθέτες «τα» έστελναν με φόβο και αλλοφροσύνη για να τα παρκάρουν σε ασφαλή θυλάκια στο εξωτερικό.
  Μιλάμε για τα 80 δις τότε…..που φύγαν για να κρυφτούν στα μαξιλάρια και τις τράπεζες του εξωτερικού..
  . Καταλαβαίνετε πιστεύω.
  Το υπενθυμίζω απλά για να συνεννοούμαστε…δηλαδή…
  Τα ίδια γίνονται και τώρα.
  Και να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, να ξέρετε πως δεν θα προλάβει να φτάσει μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού..
  Θα βυθιστεί στην οικονομική δύνη αύτανδρος και δεν θα βγάλει ούτε τις ελάχιστες μπουρμπουλήθρες….
  Θα τον «στεγνώσουν»
  Και αυτό προς παραδειγματισμό για να αποτελέσει το «ατυχές πείραμα» για τους λοιπούς του Νότου….που ακολουθούν…
  (Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Κύπρο για την ώρα..)

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: