Από πότε οι εκλογές σε μια δημοκρατία είναι πρόβλημα;

Τάσος Γέραλης
Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΤΑΣΟΣ ΓΕΡΑΛΗΣ
Υπεύθυνος Επικοινωνίας
της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Η σημερινή κυβερνητική πολιτική δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης. Αυτή η πολιτική μόνον ανατρέπεται.

Πυκνώνουν τα άρθρα και οι θέσεις όσων προσπαθούν να πείσουν –εκφοβίσουν τον Ελληνικό Λαό, ενόψει των πολιτικών εξελίξεων θέτοντας τα παρακάτω ερωτήματα:
Γιατί πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας ;
Γιατί πρέπει να αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές. ;
Ποιοί είναι οι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία αν πάμε σε εκλογές;

Μέσα από τις απαντήσεις αυτών των ερωτημάτων όσων διακινούν αυτές τις απόψεις διακρίνετε καθαρά η ηττοπάθεια και ο φόβος που θέλουν να καλλιεργήσουν στον λαό, ενώ παράλληλα φαίνεται και ο κυβερνητισμός που τους διακατέχει και η αγωνία τους για το δικό τους αύυριο. Οι συντάκτες τους έχουν μια δομική αδυναμία να συντάξουν μια αξιόπιστη πρόταση διεξόδου της χώρας από την υπανάπτυξη. Για να καλύψουν τις αδυναμίες τους, θέτουν διλήμματα εκφοβισμού και τρομοκρατούν τον Ελληνικό Λαό ώστε να τον καταστήσουν ανασφαλή και νωθρό.
Μιλούν για πρόοδο, αλλά δεν μπορούν να δουν ότι τα προοδευτικά σύνορα είναι πιο μπροστά!! Ανάμεσα στην δυνατότητα και την ανάγκη! Διακρίνονται από μια κυβερνητική γλωσσική αμετροέπεια, ονομάζουν μεταρρύθμιση και δημιουργία, όχι ότι υπηρετεί τον άνθρωπο, αλλά ότι εξασφαλίζει την επιβολή σε αυτόν. Ονομάζουν ανάπτυξη την βίαιη μεταφορά πλούτων και πόρων από τις δυνάμεις εργασίας στους δανειστές και κερδοσκόπους και την μετανάστευση των νέων επιστημών .

Θέτουν εκβιαστικά διλήμματα. Απαντάμε με επιχειρήματα:

Από πότε οι εκλογές σε μια δημοκρατία είναι πρόβλημα; Ειδικά αν υπάρχει αναντιστοιχία όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και στην ίδια την Βουλή; Σήμερα υπάρχουν στη Βουλή περίπου 25 βουλευτές, που βρίσκονται εκτός των κομμάτων που εκλέχτηκαν; Αυτό δεν είναι ένα πολιτικό πρόβλημα που πρέπει να αποκατασταθεί;
Μπορεί να συνεχίσει η χώρα να εκβιάζεται και να κυβερνάται με e-mails και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, οι οποίες έχουν ξεπεράσει τις 550 πράξεις και έχουν υπογραφεί από τον απερχόμενο πρόεδρο ;
Αν υπάρχει success story και τα μέτρα που έχουν παρθεί έχουν αποδώσει και ως χώρα βγαίνουμε από το «τούνελ» της ύφεσης, είναι δυνατόν να καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος η «ανάπτυξη», επειδή η χώρα θα πάει στην κορυφαία έκφραση του λαού που είναι οι εκλογές; Είναι δυνατό μια οικονομία να καταρρεύσει από μια πολιτική επιλογή; Καταρρέουν μόνο αποτυχημένες κυβερνητικές πολιτικές.

Οι εκλογές είναι ο μόνος δρόμος να βγει ο λαός από την επικίνδυνη πορεία που τον έχουν οδηγήσει οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Ο Ελληνικός λαός χρειάζεται να ξαναβρεί το ηθικό του. Αναζητά μια άλλη πολιτική που θα βγάλει την χώρα από την κρίση και θα φέρει τις δυνάμεις της εργασίας σε δημιουργική και αναπτυξιακή τροχιά. Θα ανακόψει την φτώχεια, και την δημαγωγία της κυβέρνησης.

Το τελευταίο μήνυμα του Πρωθυπουργού ένα ουσιαστικό στόχο είχε να εξυπηρετήσει. Στόχευε να καλλιεργήσει ουσιαστικά στον κόσμο τον φόβο μη χάσει αυτά που έχει, ήθελε να του αναστείλει τις αντιδράσεις. Ο κ. Σαμαράς μέσα από όσα είπε ένα ήταν το συμπέρασμα. «Μπορεί να αμφισβητήσατε και να οικτίρατε την πολιτική μου αλλά αν δεν δώσετε ακόμη μια ευκαιρία στην κυβέρνηση μου και στις συστημικές δυνάμεις μη ελπίζεται σε διάσωση και σωτηρία της οικονομίας». Φόβος και Τρομοκράτηση. Με το φόβο και τη αμφισβήτηση θα πορευτεί το επόμενο διάστημα και θα παράγει πολιτικά γεγονότα, δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι η χώρα χρειάζεται μια νέα πολιτική διακυβέρνηση.

Για το λόγο αυτό, δεν μπορεί η σημερινή κυβερνητική πολιτική να αποτελέσει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης. Αυτή η πολιτική μόνον ανατρέπεται θα ανατραπεί από τον ελληνικό λαό, απ’ όλους εκείνους που είδαν τα όνειρά τους να γκρεμίζονται, την αξιοπρέπειά τους να ποδοπατείται, την απελπισία να τους γίνεται μόνιμη σύντροφος, τη ζωή να τους γυρνάει την πλάτη, που είδαν τις ελπίδες τους να μην δικαιώνονται.

Η Ελλάδα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές. Για να σταματήσουμε τον κατήφορο της χώρας. Επιβάλλεται όλες οι προοδευτικές δυνάμεις να συμπράξουν και να συμπαραταχθούν στη συγκρότηση εναλλακτικής πρότασης εξόδου από τη κρίση. Μιας πρότασης που θα καθορίσει την στρατηγική και την πορεία ανάκτησης της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας.

Η πορεία δεν θα είναι εύκολη. Θα απαιτήσει πολλή δουλειά, ρήξεις με αντιλήψεις και πρακτικές του χθες και πολυεπίπεδες συνεργασίες τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Η νέα πορεία όμως θα δώσει διέξοδο, ελπίδα και αναπτυξιακή προοπτική. Θα κατοχυρώνει αντί να καταπατά βασικά κοινωνικά δικαιώματα. Θα εξασφαλίζει ένα δίχτυ στοιχειώδους ασφάλειας και αξιοπρεπούς διαβίωσης. Θα διευρύνει τους συμμετοχικούς δημοκρατικούς θεσμούς. Θα κατοχυρώνει το δικαίωμα της τιμής, της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας, της περιουσίας, της παιδείας, της υγείας. Θα ανακτά και θα κατοχυρώνει την εθνική μας ανεξαρτησία και κυριαρχία.

Οι εκλογές θα καταγράψουν αν ο Ελληνικός Λαός θέλει, να συγκροτηθεί ένα κοινωνικό μέτωπο ανατροπής, που θα κάνει ορατές και αξιόπιστες τις διαχωριστικές γραμμές, ανάμεσα στην ακολουθούμενη και την εναλλακτική στρατηγική, ανάμεσα σε μια νεοφιλελεύθερη ή δεξιά πρόταση και σε μια πραγματικά προοδευτική , αριστερή πρόταση για την Ελλάδα, την Ευρώπη των λαών, κτισμένη στις αρχές και τις αξίες της αλληλεγγύης, της ελευθερίας, της ισότητας.


5 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • nick on 30 Δεκεμβρίου 2014 at 11:05

  οι εκλογές ποτέ δεν είναι πρόβλημα , αλλά όταν συμμαχούν ο μαύρος με τον κόκκινο φασισμό και τις εκβιάζουν υπάρχει θέμα σύντροφοι, αλλά αφού σας βολεύει το ξεπερνάτε πανεύκολα, σ αυτή την περίπτωση οι ψήφοι της ΧΑ είναι καλοδεχούμενοι, αυτές οι συμμαχίες είναι «προοδευτικές»
  και η ιστορία έχει δείξει οτι οι αριστεροσοσιαληστες είναι αυτοί που εκβιάζουν εκλογές μονο και μονο για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες, αυτό ακριβώς έγινε και τώρα
  τα ίδια έκανε ο ΓΑΠ το 09 με το λεφτά υπάρχουν και λουστήκαμε τ αποτελέσματα της κυβέρνησής του
  τα ίδια κάνει κι ο Τσίπρας τωρα – τάζοντας λαγους με πετραχήλια
  οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να επιτρέψουν στα παρτάλια του συριζα να ξεδιπλώσουν σαν το ΓΑΠ το σπουδαίο έργο τους και να χαντακώσουν την χώρα με τους πειραματισμούς και τα λατινοαμερικανικά οράματά τους φτιάχνοντας μια κυβέρνηση ψεκασμένου Πάνου Τσίπρα

  • marios N on 30 Δεκεμβρίου 2014 at 13:01

  Καλά σε δίδαξα Σαμαράς και Βενιζέλος φαίνεται mister nick, είσαι καλός μαθητής της προπαγάνδας Σαμαρά. Την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας δεν κρίθηκαν με τις ψήφους της ΧΑ. Αλλά φαίνεται ότι στα μαθηματικά δεν ήσουν καλός μαθητής.
  Τώρα για τα «άλλα» «πολιτικά» θέματα που θίγεις δεν αξίζει να ανοίξει κουβέντα, είμαι βέβαιος ότι θα με νικήσεις με το πολιτικού τρόπο σκέψης!!

   • nick on 30 Δεκεμβρίου 2014 at 23:38

   για να δουμε απο αριθμητικη πως τα πάω
   168+16 της ΧΑ =184
   αν λοιπόν συντροφε Μαριε οι ψηφοι της ΧΑ είχαν πάει στο πλευρό του Δήμα θα είχε εκλεγεί, εσας βέβαια θα σας είχαν ακουσει μεχρι την Σιβηρία, τωρα που παίζουν κι αυτοι μαζι μ εσας τους «αντιμνημονιακους»……γαργάρα, δέχεστε με χαρά τις ψηφους στο πλευρό σας, άλλλωστε με αυτές τις ψήφους πάμε σε εκλογές
   ο Δήμας αρνήθηκε να εκλεγή πρόεδρος με την στηριξη της ΧΑ σεις δεν αρνηθήκατε να οδηγήσετε εκβιαστικά την χώρα σε εκλογές μαζί με αυτές τις ψήφους.

    • Ισόνομος πολίτης on 31 Δεκεμβρίου 2014 at 08:05

    Σωστό!
    Πως να το κάνουμε?
    ΣΥΡΙΖΑ + Χ.Α + Λοιπές «αντιμνημονιακές» δυνάμεις (ας μην τις χαρακτηρίσω χρονιάρες μέρες) = 132
    (132-16)= 116
    (300-116) =184
    Το θέλετε και διαφορετικά?
    168+16 =184 .
    Όμως αυτό δεν θα «έπαιζε»….,όπότε με την άρνηση και παραίτηση του κ.. Στ. Δήμα (λόγω των ψήφων του φασιστικού μορφώματος της Χ.Α) ,θα οδηγούμαστε σε άλλες τρεις ψηφοφορίες…
    (Οπότε στην τελευταία ψηφοφορία της δεύτερης φάσης μπορεί μερικούς να τους φώτιζε ο Θεός… και να αποφεύγαμε τις ανεπίκαιρες και πρόωρες αυτές εκλογές)
    Τι να πεις?
    Από ένστικτο πιστεύω πως, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι λοιπές «αντιμνημονιακές» δυνάμεις (κυρίως αυτές), θα το πληρώσουνε ακριβά το «μάρμαρο»… στις 25/01/2015….

  • Ισόνομος Πολίτης on 30 Δεκεμβρίου 2014 at 19:48

  Με ποιούς θα πάει και ποιούς θ΄ αφήσει η Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας?
  Είναι άραγε «συνιστώσα» του ΣΥΡΙΖΑ ή πρόκειται να γίνει?
  Το ένστικτο της πολιτικής αυτοσυντήρησης θα καθορίσει την πολιτική τους στάση…
  Δεν τους κατηγορώ!
  Μακάρι να ήταν και οι άλλες Συριζαίϊκες «συνιστώσες» της ποιοτικής στάθμης της Π.Σ
  Πολιτικά βρίσκομαι αντίπερα, αλλά παραδέχουμε την ποιότητα και την σοσιαλιστική συνέπεια της κας Λούκας Κατσέλη.
  Εύχομαι τα καλύτερα…

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: