Δεν μπαίνει στο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Κουβελης και στρίβει για Παπανδρέου

Ναυαγούν στις συζητήσεις για συνεργασία ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ

Φοβάται ο Κουβέλης την λαϊκή ετυμηγορία

Η ΔΗΜΑΡ αναμένεται να αποφασίσει το Σάββατο το τί θα κάνει το κόμμα στις εκλογές, με ισχυρότερο ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τους Οικολόγους, ενώ ορισμένα στελέχη υποστηρίζουν ότι δεν θα πρέπει να κλείσει η πόρτα για συνεργασία με το υπό ίδρυση κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.

Η επιδιωκόμενη συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με το ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει καθως ο Φωτης κουβελης φοβάται  να ζητήσει εκ νέου σταυρό.

Όπως ενημέρωσε ο Φώτης Κουβέλης τα ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ στην έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματός του, το

πρωί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ο διάλογος για εκλογική συνεργασία και εκλογική σύμπραξη οδηγήθηκε σε αδιέξοδο, καθώς η Κουμουνδούρου απέρριψε τους δυο βασικούς όρους που έθετε η ΔΗΜΑΡ, δηλαδή την προγραμματική συμφωνία με τη δέσμευση να μην γίνουν μονομερείς ενέργειες, ειδικότερα στο θέμα του χρέους και στην αποδοχή της αυτονομίας της κομματικής υπόστασης της ΔΗΜΑΡ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και ο γραμματέας του κόμματος Θ. Θεοχαρόπουλος ενημέρωσαν τα μέλη της ΕΕ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως όρους για τη συνεργασία το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, για το οποίο από τότε η ΔΗΜΑΡ είχε εκφράσει σημαντικές διαφωνίες σε κρίσιμα σημεία, όπως οι μονομερείς κινήσεις για το χρέος και η αμφισβήτηση των δεσμεύσεων της χώρας.

κρυφοκοιτάζουν Παπανδρέου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ακόμη «αγκάθι» ήταν η απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ η συνεργασία να γίνει σε επίπεδο προσώπων και όχι κομμάτων, γεγονός που θα προϋπέθετε την αυτοδιάλυση της ΔΗΜΑΡ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ αναμένεται να αποφασίσει το Σάββατο το τί θα κάνει το κόμμα στις εκλογές, με ισχυρότερο ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τους Οικολόγους, ενώ ορισμένα στελέχη έχουν την άποψη ότι δεν θα πρέπει να κλείσει η πόρτα για συνεργασία με το υπό ίδρυση κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.


Αρέσει σε %d bloggers: