Επειδή η διασκέδαση είναι made in Greece!

Ζούμε στην Ελλάδα. Πολλοί θα έλεγαν η χωρά που οι κάτοικοι της τυράννιουνται, η χωρά που πλέον έχει εξαντληθεί οικονομικά και το βιοτικό της επίπεδο πέφτει μέρα με την μέρα, η χωρά με την μεγαλύτερη αστάθεια, η χωρά που πάσχει και από ηθική κρίση πλέον  στο χωριό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.diaskedasi-610x225

Αυτήν η χωρά όμως διαθέτει μια πρωτιά, ένα χρυσό μετάλλιο, μια θέση number one που λεμέ στο θέμα της διασκέδασης. Άραγε ποσό καλό είναι οι πολίτες μιας χώρας να διασκεδάζουν ακαταλόγιστα χωρίς αύριο ; Δεδομένη απάντηση δεν υπάρχει, εξαρτάται από την οπτική γωνιά που το κοιτάς διαφέρει από ματιά σε ματιά. Κάποιοι φανατικοί υποστηρικτές της διασκέδασης θα απαντούσαν «μια ζωή την έχουμε» η αντίθετη πλευρά θα έλεγε και «ποιο το μέλλον σου να κάθεσαι όλη μέρα να χαλάς και το τελευταίο σου ευρώ σε νυχτερινά διασκέδασης».

Ακόλουθη αντικειμενική διαφήμιση της Ελλάδας: Φαντάσου την Ευρωπαϊκή Ένωση σαν ένα χωριουδάκι όπως είπαμε παραπάνω, το μέρος διασκέδασης αναμφισβήτητα θα ήταν η Ελλάδα, το λαμπάκι του χωρίου. Εκεί που μαζεύονται εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο από όλα τα μέρη της γης και διπλασιάζουν τον πληθυσμό της χώρας μας . Εκεί που ο Ήλιος καίει ασταμάτητα ακόμη και τον χειμώνα. Που οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα είναι τόσα πολλά που δεν αρκεί μια ζωή να τα εξερευνήσεις όλα. Κάθε τόπος της Ελλάδας και μια ιστορία, ένα μνημείο να σου θυμίζει πως εδώ οι προγονοί έχουν αφήσει το στίγμα τους. Εκεί που η διασκέδαση είναι θέμα επαγγελματισμού πλέον, είναι σε άλλο επίπεδο.

Οπότε πολίτες και κυβερνητικά στελέχη του χωρίου της Ευρώπης όταν θα σκάφτεστε να αποσκοπήσετε συμφέροντα από αυτήν την χωρά να θυμάστε πως χάρη σ αυτήν έχετε στήσει όλο σας το σύστημα, χάρη σε εκείνη την φαεινή ιδέα που είχαν οι προγονοί της, την δημοκρατία. Αν και σιγά καταστρέφεται και βιάζεται με τον χειρότερο τρόπο σήμερα το ιερό πολίτευμα κανείς δεν είπε πως θα πάψει να υπάρχει. Αλλά και κανείς ποτέ δεν θα καταστρέψει αυτήν την χωρά, οι πολίτες της την αγαπούν άπλα τους αποπροσανατολίζουν.

Κανείς δεν είπε ότι οι υπόλοιπες χώρες δεν έχουν πολιτισμό και δική τους νοοτροπία αλλά η Ελλάδα φιλοσόφησε αλλιώς την ζωή και ας έχει και απώλειες που κοστίζουν, τόσο πολύ σας πειράζει αυτό; Λέτε τους Έλληνες τεμπέληδες, έλα πείτε την αλήθεια στο χωριό τους ζηλεύετε.


Αρέσει σε %d bloggers: