ΕΕ: Η συμμετοχή στην Ευρωζώνη είναι αμετάκλητη

ΕΕ

ΕΕ: «Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση μας. Ελπίζω ότι το κατέστησα σαφές αυτό»

Η συμμετοχή στην Ευρωζώνη είναι «αμετάκλητη», ξεκαθάρισε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Η συμμετοχή στο ευρώ είναι αμετάκλητη», δήλωσε η Ανίκα Μπράιντχαρντ, υπενθυμίζοντας ότι ο κανόνας αυτός είναι εγγεγραμμένος στην Ευρωπαϊκή Συνθήκη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ είχε δηλώσει ότι η κυβέρνησή της δεν έχει αλλάξει θέση σχετικά με το εάν είναι επιθυμητή ή όχι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, επιμένοντας στο ότι η γερμανική πολιτική πάντα είχε στόχο τη σταθεροποίηση της νομισματικής ένωσης χωρίς να απολεσθεί κανένα μέλος της.

«Ο στόχος ήταν πάντα να σταθεροποιηθεί η Ευρωζώνη με όλα της τα μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ στην τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, σχολιάζοντας δημοσίευμα στο περιοδικό Der Spiegel σύμφωνα με το οποίο γερμανικές κυβερνητικές πηγές θεωρούν διαχειρίσιμη τη λεγόμενη Grexit.

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση μας. Ελπίζω ότι το κατέστησα σαφές αυτό», προσέθεσε ο Ζάιμπερτ.


Αρέσει σε %d bloggers: