Αγνόησε την Ορεστιάδα ο Αντώνης Σαμαράς

DSC_1095Δεν εμφανίστηκε ποτέ στην πλατεία της Νέας Ορεστιάδας ο Αντώνης Σαμαράς, αλλάζοντας αιφνιδιαστικά το πρόγραμμά του, καθ’ οδόν από τις Καστανιές, και αφήνοντας στα «κρύα του λουτρού» τα ελάχιστα στελέχη της Ν. Δ. περίμεναν να τον υποδεχτούν. Η επίσημη εκδοχή της ματαίωσης της ημίωρης στάσης που επρόκειτο να κάνει στην πόλη, όπου, μάλιστα, σύμφωνα με το πρόγραμμα θα είχε και «επικοινωνία με τους πολίτες», είναι ότι «δεν έβγαιναν οι χρόνοι».

Ωστόσο, η πραγματική αιτία της μη εμφάνισης του πρωθυπουργού φέρεται να είναι η παρουσία ομάδας 15 περίπου εργαζομένων του εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας, οι οποίοι βρέθηκαν στην πλατεία κρατώντας πανό διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του εργοστασίου. «Είναι λυπηρό ένας πρωθυπουργός να τρομάζει από την παρουσία λίγων εργαζόμενων που ήθελαν να του εκφράσουν τα παράπονά τους», ανέφεραν οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ όταν πληροφορήθηκαν τη «φυγάδευση» του Αντώνη Σαμαρά από τον περιφερειακό δρόμο της Ορεστιάδας.

Νωρίς το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε το φυλάκιο 1 στις Καστανιές και το τουρκικό φυλάκιο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, όπου αντάλλαξε ευχές και μοίρασε δώρα στους Τούρκους στρατιώτες. Στη μοναδική δήλωση που έκανε στα τοπικά ΜΜΕ, υπογράμμισε την «αποτελεσματικότητα του φράχτη για να μην είναι η χώρα ξέφραγο αμπέλι». Είχε προηγηθεί λίγα λεπτά νωρίτερα η αποκλειστική δήλωση που έκανε στην «ασφαλή» κάμερα και το μικρόφωνο της ΝΕΡΙΤ, σε σημείο όπου κανένα άλλο μέσο δεν είχε πρόσβαση.

Πηγη: ΕΡΑ Ορεστιάδας


Αρέσει σε %d bloggers: