Γαλλία: Το επόμενο τεύχος του περιοδικού Charlie Hebdο θα κυκλοφορήσει κανονικά

Μια εικόνα χίλιες λέξεις... Από την εφημερίδα The  Independent.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις… Από την εφημερίδα The Independent.

«Θα συνεχίσουμε, είμαστε αποφασισμένοι να βγούμε την επόμενη εβδομάδα. Είμαστε όλοι σύμφωνοι»

Μάθημα στους εξτρεμιστές ότι ο θάνατος και ο φόβος δεν μπορεί να νικήσoυν τη σάτιρα και τη δημιουργία δίνουν οι επιζώντες δημοσιογράφοι του περιοδικού Charlie Hebdο, καθώς ανακοινώθηκε ότι το νέο τεύχος του περιοδικού θα κυκλοφορήσει κανονικά την επόμενη εβδομάδα.

«Θα συνεχίσουμε, είμαστε αποφασισμένοι να βγούμε την επόμενη εβδομάδα… δεν ξέρουμε ακόμη σε ποια μορφή. Είμαστε όλοι σύμφωνοι», δήλωσε ο Πατρίκ Πεγιού , χρονογράφος της εφημερίδας, μια μόλις ημέρα μετά το μακελειό στα γραφεία του περιοδικού. Ο Πεγιού δήλωσε ότι η συντακτική ομάδα θα συνέλθει πολύ σύντομα.

«Είναι πολύ δύσκολο, έχουμε όλοι τον πόνο μας, τους φόβους μας, αλλά θα το κάνουμε παρά ταύτα, διότι δεν πρέπει να νικήσει η μαλ…Ο

Σαρμπ έλεγε πάντα ότι η εφημερίδα πρέπει να βγαίνει πάση θυσία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πεγιού.

Η εφημερίδα Liberation, η οποία είχε προσωρινά φιλοξενήσει την συντακτική ομάδα του Charlie Hebdo μετά τον εμπρησμό των γραφείων του το 2011 σε αντίποινα για τη δημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ, προσέφερε ήδη από την Τετάρτη τη φιλοξενία και τη βοήθειά της καλώντας όλον τον γαλλικό Τύπο να συνδράμει με κάθε τρόπο τη σατιρική εφημερίδα, η οποία απειλείται και με χρεοκοπία. Πριν από την επίθεση πουλούσε 30.000 αντίτυπα και είχε απευθύνει έκκληση για οικονομική βοήθεια για να μην εξαφανισθεί.

Σημειώνεται ότι η Γαλλία τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών του Charlie Hebdo στις 12.00 τοπική ώρα σήμερα, ημέρα εθνικού πένθους.

Οι καμπάνες των εκκλησιών ήχησαν πένθιμα, καθώς τα σχολεία, οι χώροι εργασίας, τα μέσα μεταφοράς διέκοψαν για ένα λεπτό τη λειτουργία τους σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Πηγή: www.skai.grΑρέσει σε %d bloggers: