Οι φονταμενταλιστές του ευρώ

«Πάση θυσία στο ευρώ» επιμένει το μνημονιακό μπλοκ και αυτό θα μπορούσε να αποτελεί κάλλιστα το βασικό προεκλογικό σύνθημά του, το οποίο όχι μόνο το υποστηρίζει με φανατισμό ζηλωτή, αλλά απαιτεί και από την αντιπολίτευση να κάνει το ίδιο.

Οι μνημονιακοί δεν ανέχονται καμία παρέκκλιση. Προτιμούν να υποστεί βασανιστήρια ένας ολόκληρος λαός,  παρά  να  αποφασίσουμε ότι πρώτα έρχεται ο άνθρωπος και μετά το ευρώ – που αντιμετωπίζουν ως θρησκεία.

Υπάρχει όμως πλήθος σοβαρών οικονομολόγων στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ που έχουν τεκμηριώσει με επιχειρήματα και μελέτες ότι  το ευρώ έβλαψε τις χώρες του νότου και της περιφέρειας και ότι φτιάχτηκε για να εξυπηρετήσει τις ισχυρές χώρες και βασικά τα γερμανικά συμφέροντα.
Υπάρχουν επίσης πολλοί σοβαροί οικονομολόγοι που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πολύ πιο αναίμακτα την κρίση,  αν είχε δικό της νόμισμα και το είχε υποτιμήσει, αντί να «επιλέξει» την εσωτερική υποτίμηση, δηλαδή τη φτωχοποίηση του λαού της .

Και δεν υπάρχει κανείς που να μην παραδέχεται  ότι μπαίνοντας η Ελλάδα στην ευρωζώνη,  και πολύ περισσότερο εφαρμόζοντας τα μνημόνια που της επέβαλε για να αντιμετωπίσει  την κρίση, παρέδωσε  την εθνική της κυριαρχία.

Η  ευρωζώνη και οι συνθήκες της επέβαλλαν  σε όλες τις χώρες-μέλη τη νεοφιλελεύθερη πολιτική γραμμή, απαγορεύοντας την άσκηση οποιασδήποτε φιλολαϊκής διακυβέρνησης.  Με δυο λόγια, εντός της ευρωζώνης απαγορεύεται όχι μόνο η οποιαδήποτε αριστερή διακυβέρνηση, αλλά και  κάθε φιλολαϊκή πολιτική.   Ποιος αριστερός και δημοκρατικός πολίτης θα μπορούσε να υποστηρίξει αυτή την ευρωζώνη;  Ο ελληνικός λαός δέχθηκε με μεγάλες προσδοκίες  την είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη,  γιατί…

διαβάστε την συνεχεια


2 Σχόλια

  • MAKIS on 14 Ιανουαρίου 2015 at 22:24

  .. ΠΗΓΑΝ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ, ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ, ΜΙΣΘΩΤΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ , ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΡΕΟΣ. ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΚΟΥΡΕΜΑ.
  ΤΡΕΛΛΑ ΔΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ.
  ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , ΜΙΣΘΟΥΣ, ΕΡΓΑΣΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.
  ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.
  ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΡΕΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ 80%. Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ 500€ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΔΥΝΑΤΕΙ…

  • Ισόνομος Πολίτης on 14 Ιανουαρίου 2015 at 22:55

  Σας αρέσει να το ρίχνετε στο «θυμικό» για στις γνωστές σας προεκλογικές σκοπιμότητες.
  Πρέπει να θυμίσω όμως σε σας τους Συριζαίους της” αριστεράς” αλλά και στους άλλους “εθελοντές συνοδοιπόροι” τα ακόλουθα :
  Την 17η Μαΐου 2014 και έπειτα από τρία χρόνια εφαρμογής προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ, η Τρόικα λέει αντίο στον οικονομικά δοκιμαζόμενο από την εσωτερική και διεθνή ύφεση Λαό της Πορτογαλίας.
  Έτσι η Πορτογαλία έγινε η δεύτερη χώρα της Ευρωζώνης μετά την Ιρλανδία, που απαλλάσσεται επιτυχώς από την κηδεμονία των δανειστών της (λέγε με Τρόικα).
  Μετά από αυτό το γεγονός, η κυβέρνηση του Πέδρο Κοέλιο, μπαίνει σε ένα άλλο γήπεδο.
  Στο γήπεδο εκείνο της πολιτικής και δημοσιονομικής της ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ και ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΑΣ!!!
  Εκείνοι δανείστηκαν και έχουνε να κάνουν με την βιωσιμότητα ενός χρέους 78 δις € !!!
  Εμείς με το υπέρογκο ποσό των 340 δις σχεδόν που πήραμε τα τελευταία 5 χρόνια, τι πρέπει να κάνουμε ορέ εσείς Τσιπραίαι λεβέντες μου?
  Και γιατί ορε να μας δώσουνε χρήματα οι ξένοι, αν δεν γνωρίζουν ότι με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και προσαρμογές δεν θα μπει η οικονομία μας σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης?
  Βιώσιμης ανάπτυξη που θα βασίζεται στις εξαγωγές, τον τουρισμό και την αποδοτική και ποιοτική αγροτική μας παραγωγή.
  Που ακούστηκε τελικά να φταίνε αυτοί που σε δανείζουν να τα βγάλεις πέρα και όχι εσύ που τα έκανες “μπάχαλο” και “τρείς τρομάρες” για 32 και πλέον χρόνια μέχρι το 2008?
  Βάλτε λίγο το μυαλό σας να σκεφτεί πρακτικά και σίγουρα και μην αφήνεστε στους ασήμαντους πολιτικάντηδες του ΣΥΡΙΖΑ, στους νεοναζί της Χ.Α, αλλά και τους άλλους ευκαιριακούς «αντιμνημονιακούς προοδευτικάριους» να σας πιλατεύουν……..
  (Δε βαριέσαι….
  Εγώ τα λέω εγώ τα ακούω….Τουλάχιστον έχω την ικανοποίηση ότι κάποτε τα έγραψα…..)

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: