Ευρωπαϊκό αίσχος: Έβγαλαν ανακοίνωση χωρίς να ρωτήσουν την Ελλάδα @EEAthina

Και μόνο που έβγαλαν ανακοίνωση χωρίς να ρωτήσουν την Ελλάδα δείχνει πόσο λάθος εικόνα είχαν δώσει για την χώρα μας οι ευρωπαϊστές.

ntropi_kai_aisxosΣυγκεκριμένα σε  κοινή υποτίθεται  δήλωσή τους, η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα, οι ηγέτες των “28”  (υποτίθεται) εκφράζουν την ανησυχία τους για την επιδείνωση της ασφάλειας και της ανθρωπιστικής κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία και καταδικάζουν τους φόνους δεκάδων αμάχων κατά τον πρόσφατο «τυφλό βομβαρδισμό» της Μαριούπολης – του οποίου την πατρότητα εμμέσως αποδίδουν, παρά τη σύγχυση που επικρατεί ως προς τα πραγματικά δεδομένα, στην πλευρά των ρωσόφωνων ανταρτών.

Ωστόσο, την απορία σχετικά… με την 28η υπογραφή της σημερινής  κοινής δήλωσης (εφόσον η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω αλλαγής κυβερνητικής φρουράς) ήρθε να επιλύσει ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, από την οποία εμφανίζεται ενοχλημένη.

Όπω αναφέρει η ανακοίνωση Της Ελληνική κυβέρνησης:

“Η δήλωση «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ» που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας. Δυσαρέσκεια για τη μεθόδευση αυτή εκφράστηκε τόσο στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας του Πρωθυπουργού με την Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. κ. Federica Mogherini, όσο και στο κατάλληλο επίπεδο, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε.Ε.”.

Η ντροπή δεν είναι μόνο για την ευρώπη. Η Ντροπή είναι και για όσους έκαναν την Ελλάδα δεδομένη και καρπαζοεισπράχτορα  σε προηγούμενο χρόνο.

διαβάστε σχετικά Δυσαρέσκεια Αθήνας για ανακοινωση Βρυξελλών για τη Μόσχα, τηλεφώνημα του Τσίπρα στη Μογκερίνι


Αρέσει σε %d bloggers: