Ανακοίνωση της ΝΔ για το …ΜΟΥΦΑNET !!

Αυτή την φορά στόχος της ΝΔ γινεται η σατυρική στηλη ΜΟΥΦΑNET του Νίκου Ζαχαριάδη Νίκος Ζαχαριάδηςστο protagon.gr  για το παρακάτω κείμενο:

Εικόνα-σοκ: Σε αυτή την κατάσταση άφησε το γραφείο στο Μαξίμου ο Α. Σαμαράς

Λείπει και το κομμάτι με τα νομίσματα από τα πόδια της «Ευγνωμονούσας Ελλάδας» στον πίνακα πίσω από το πρωθυπουργικό γραφείο!Αυτή την εικόνα παρουσίαζε το γραφείο του πρωθυπουργού που παρέλαβε ο Νίκος Παππάς

Δεν είναι ούτε οι πινέζες που βρέθηκαν στην άσπρη πλαστική καρέκλα που άφησε ο προκάτοχός του στο γραφείο, ούτε η σκισμένη αναμνηστική

φωτογραφία με τους δύο δημοσιογράφους της ΝΕΡΙΤ ύστερα από την περίφημη συνέντευξη, ούτε οι δεκάδες σταυροί από λαμπάδες σε όλα τα κατώφλια, ούτε καν το πόδι κότας τυλιγμένο με κλωστή και με μια κατάρα γραμμένη σε άγνωστη γλώσσα που βρέθηκε σε μια γωνία ή οι ψαλιδισμένες τρίχες από το μουστάκι του Χρύσανθου Λαζαριδη που ήταν σκορπισμένες παντού.

Αυτή την εικόνα παρουσίαζε το γραφείο του πρωθυπουργού που παρέλαβε ο Νίκος Παππάς
Εκείνο που εντυπωσίασε τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, μόλις μπήκε στο έρημο Μέγαρο Μαξίμου, ήταν το κομμάτι που έλειπε από τον πίνακα του Θεόδωρου Βρυζάκη «Ελλάς Ευγνωμονούσα» μπροστά στον οποίο συνήθιζε να ποζάρει ο πρώην Πρωθυπουργός, στις φωτογραφίες που δημοσίευε στο twitter ο Γιώργος Μουρούτης.

Συγκεκριμένα, από τον πίνακα έχει αφαιρεθεί εκείνο το κομμάτι που δείχνει τον σωρό τον νομισμάτων, που έχουν αφήσει στα πόδια της Ελλάδας οι οπλαρχηγοί που την προσκυνούν, προκειμένου -σύμφωνα με τον ζωγράφο- να βοηθήσουν στην ανασυγκρότησή της!

Η κίνηση αυτή, ερμηνεύεται ως μια ακόμα μικροπρέπεια του περιβάλλοντος του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος  θέλει να στείλει μήνυμα στον διάδοχό του, πως χωρίς θρησκευτικό όρκο, δεν δικαιούται τα χρήματα της Πατρίδος – τα οποία ως γνωστόν, ανήκουν μόνο στους πιστούς που το φωνάζουν με κάθε τρόπο.

Επίσης, στο πρωθυπουργικό γραφείο βρέθηκε ένα ηλεκτρονικό καντήλι (από το οποίο είχαν αφαιρεθεί οι δύο μπαταρίες τύπου ΑΑ) και το σύνθημα «This is MESINIAAA» γραμένο με μαρκαδόρο στη μέσα μεριά της πόρτας της τουαλέτας.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

Ν.Δ.: Αθλιότητες τα κατασκευάσματα του ΣΥΡΙΖΑ για την παράδοση-παραλαβή

«Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο τη συνεχιζόμενη αθλιότητα που κατασκευάζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα από το γραφείο του κ.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο τη συνεχιζόμενη αθλιότητα που κατασκευάζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα από το γραφείο του κ. Αλ. Τσίπρα και κατευθύνεται στα φερέφωνά τους»,υπογραμμίζεται σε νεώτερη ανακοίνωση της ΝΔ.

«Μετά τα όσα παραπλανητικά διέδωσαν για το θέμα της παράδοσης-παραλαβής, κατασκεύασαν και διέδωσαν ισχυρισμούς ότι δήθεν σκίστηκε ο πίνακας “η Ελλάς Ευγνωμονούσα” του Θ. Βρυζάκη, που ο ίδιος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επανατοποθέτησε εκεί»,προστίθεται.

«Απέναντι στην αθλιότητα και τις ανεκδιήγητες μεθοδεύσεις του περιβάλλοντος του κ. Αλ. Τσίπρα θα σταθούμε με όλα τα νόμιμα μέσα υπερασπιζόμενοι την αλήθεια και την ηθική στο δημόσιο βίο»τονίζεται στην ανακοίνωση.

Γελοιοποίηση

και ο Moufanet απαντά μεσω facebook

Ως εμπνευστής και αποκλειστικός υπεύθυνος της σατιρικής είδησης σχετικά με την εικόνα του γραφείου που – υποτίθεται – άφησε ο Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την «Ομάδα Αλήθειας» (με την ευρεία έννοια) της Νέας Δημοκρατίας.

Η ευήθεια που επέδειξαν απέναντι στο δημοσίευμα, ίσως βοηθήσει στο μέλλον άλλους συνανθρώπους μας, να αντιμετωπίζουν στο εξής, με περισσότερη δυσπιστία, ό,τι διαβάζουν στα συνωμοσιολογικά site.

Άν έστω και ένας χρήστης του διαδικτύου, αρχίσει πλέον να αμφιβάλλει αν αυτό που του «κοινοποιούν» είναι αλήθεια (ή έστω να διαβάζει μέχρι το τέλος όπου υπάρχει σαφής προειδοποίηση για τη φύση του κειμένου), η θυσία του γραφείου τύπου της Ν.Δ. να γελοιοποιηθεί έτσι, δεν θα έχει πάει χαμένη. Και θα έχουμε σημειώσει μαζί, μια νίκη ενάντια στη διαδικτυακή ασυδοσία και υστερία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Νίκος Ζαχαριάδης


Αρέσει σε %d bloggers: