Ολοκληρώθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εν όψει της επίσκεψης των Σουλτς και Ντάισελμπλουμ. (video)

Δραγασάκης: Θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας για να βγούμε από το αδιέξοδο- Λογική η πτώση στο ΧΑ συμβαίνει όταν αλλάζει η κυβέρνηση.

Η πρώτη σύσκεψη της νέας κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της (στις 18:00) στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη και των υπουργών Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και Ανάπτυξης, Γιώργου Σταθάκη και είχε ως αντικείμενο την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και του προέδρου του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά στη συνάντηση της Παρασκευής με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Γιάννης Δραγασάκης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου επισήμανε ότι «θα του παρουσιάσουμε τις θέσεις μας για το πώς η Ελλάδα θα βγει από το αδιέξοδο καθώς και πως θα απεμπλακεί η Ευρώπη από αυτή την κατάσταση».

Ο Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με πληροφορίες, έρχεται στην Αθήνα για να ανιχνεύσει τις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης έναντι των δανειστών.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγές, ετοιμάζει πλήρη φάκελο, τον οποίο θα έχει έτοιμο σύντομα, προκειμένου να διαπραγματευθεί σε νέα βάση, με γνώμονα τις προγραμματικές της διακηρύξεις.

Δηλώσεις Δραγασάκη

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Σε δηλώσεις μετά το τέλος της σύσκεψης ο Γ. Δραγασάκης, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «σε κάθε κυβερνητική αλλαγή και χάραξης νέας πολιτικής, οι αναταράξεις στις αγορές είναι αναμενόμενες, ερωτηθείς για το κραχ στο Χρηματιστήριο. Ειδικά για τις τράπεζες τονισε ότι μέλημά μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών. Κατά την έξοδό του από το Μαξίμου όπου έγινε σύσκεψη για την προετοιμασία της κυβέρνησης εν όψει της επίσκεψης Σουλτς και Ντάισελμπλουμ ο κ. Δραγασάκης είπε ακόμη ότι το κλίμα που εισπράτουμε από την Ευρώπη είναι πολύ θετικό». Σημείωσε επίσης ότι «δεν θα συνεχίσουμε την πολιτική της καταστροφής» και «δεν μιλάμε για τσαμπουκάδες αλλά για διάλογο».


Αρέσει σε %d bloggers: